BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

NBAde ilk finalist belli

18 yıldır NBA'de mücadele eden ve hiç finale kalmayı başaramayan Miami Heat şeytanın bacağını kırdı

Abone ol

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), konferans finallerine bu sabaha karşı yapılan tek maçla devam edildi.

Doğu Konferansı'nda finale çıkmak için mücadele eden 2 takımın karşılaşmasında Miami Heat, sahasında Detroit Pistons'ı 95-78 yenerek NBA finaline kalmayı başaran ilk takım oldu.

18 yıldır NBA'de mücadele eden ve hiç finale kalmayı başaramayan Heat, Doğu Konferansı final serisinde bu sabaha karşı oynadığı maçı kazanarak durumu 4-2'ye getirdi ve tarihinde ilk kez finale kalmayı başardı. Geçen yıl yine konferans final serisinde karşılaşan ve rakibi Pistons'a seriyi 4-3 kaybeden Heat, böylece geçen yılın da rövanşını almış oldu.

Miami'de bulunan American Airlines Arena'da oynanan ve 20 binden fazla taraftarın izlediği mücadelede Heat, Shaquille O'Neal'ın muhteşem oyunuyla maçı kazanmayı başardı. Ünlü oyuncu rakip potaya gönderdiği 28 sayı ve aldığı 16 ribauntla gecenin yıldızı oldu. Onu 21 sayı ve 6 asistle Jason Williams takip ederken, Dwayne Wade 14 sayı,  10 asist ve 4 ribauntluk performansıyla galibiyeti getiren oyuncular arasında yer aldı.

Pistons'ta ise yaklaşık 40 dakika sahada kalan ve Heat potasına attığı 33 sayıyla gecenin en skorer oyuncusu olan Richard Hamilton'un çabaları galibiyet için yeterli olmadı. Rasheed Wallace ve Tayshaun Prince, 10'ar sayıda kalarak Heat karşısında fazla bir varlık gösteremediler.

Miami Heat, NBA finalinde Batı Konferansı final serisinde mücadele eden Dallas Mavericks veya Phoenix Suns ile karşılaşacak. Batı Konferansı final serisini Mavericks, 3-2 önde götürüyor.