BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  SPOR

NBAde ilk finalist belli!

NBA'de Miami, Nets'i devirerek konferans finaline yükselmeyi başaran ilk takım oldu.

Abone ol

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de dün gece 2 play-off karşılaşması oynanırken, Miami Heat kendi evinde ağırladığı New Jersey Nets'i devirerek konferans finaline yükselmeyi başaran ilk takım oldu.

American Airlines Arena, toplam 20 bin 255 seyircisinin önünde New Jersey Nets'i ağırlayan Miami Heat, oldukça çekişmeli geçen bir maçın ardından rakibini 106-105 yendi ve seride durumu 4-1 yaparak, Doğu Konferansı'nda finale yükseldi. Miami Heat'de Antonie Walker, attığı 23 sayı ile takımının en fazla sayı üreten oyuncusu olurken, sonradan açıklanan ve son dakikalardaki başarılı oyunuyla takımını finale taşıyan Dwyane Wade de 21 sayı ile maçı tamamladı. Doğu Konferansı finaline yükselen Miami'de, Shaquille O'Neal 17 sayılık başarımı ile galibiyette önemli rol oynarken, toplam 6 oyuncu maçı çift haneli sayılarda tamamladı. Miami Heat, bu sonuçla, 7 maçlık serinin 5. maçında adını finale yazdırarak, Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers serisinin galibini beklemeye başladı.

Geceyi mağlubiyetle kapatan ve NBA play-off'larına veda eden New Jersey Nets'de ise Vince Carter ve Richard Jefferson'ın 33'er sayısı takımlarının mağlubiyetini engellemeye yetmedi.