BIST 9.577
DOLAR 33,98
EURO 37,88
ALTIN 2.822,58
HABER /  GÜNCEL

'NATO saldırısında Libyalı isyancılar öldü'

İsyancılar, dünkü saldırılarda kendi mevzilerinin de isabet aldığını söylüyor. NATO iddiaları araştırdığını açıklamakla yetindi.

Abone ol

Libya'nın batısındaki Misrata kentinden gelen haberlerde NATO'nun düzenlediği bir hava saldırısında 11 isyancının öldüğü bildiriliyor.

İsyancıların komutanlarından biri, NATO savaş uçaklarının söz konusu hava akınını dün düzenlediğini söyledi.

NATO haberleri araştırdıklarını belirtmekle yetindi; iddiaları doğrulamaya ya da yalanlamaya yanaşmadı.

Kentten bir doktor, Reuters haber ajansına yedi isyancının da hükümet güçlerinin açtığı ateşte öldüğünü belirtiyor.

Kentin dış dünyaya başlıca çıkış noktası olan limanı çevresinde çatışmalar son günlerde iyice yoğunlaştı.

Gerek yardım malzemelerinin girişi gerekse yaralıların tahliyesi için limanın denetimi hayati önem taşıyor.

İsyancılar, NATO hava saldırılarının desteği ile Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçleri geri çekilmeye zorladıklarını kaydediyorlar.

935 kişi daha tahliye edildi

Dün çatışmaların kısa bir süre durmasından yararlanan Red Star adlı bir yardım gemisi limana yanaştı ve aralarında yabancı işçiler de olan 935 kişiyi alarak isyancıların denetimindeki Bingazi'ye doğru yola çıktı.

Savaş güçleri sınırlı olan isyancılar, uzun zamandır NATO'dan Kaddafi birliklerine karşı saldırılarını yoğunlaştırmalarını istiyordu.

İsyancıların saflarından ölümlere yol açtığı belirtilen saldırının ayrıntıları konusunda çelişkili haberler var.

CNN sahilde bir noktaya düzenlenen saldırıda 11 kişinin öldüğünü duyurdu. New York Times ise isyancı komutanlarından Abdullah Muhammed'e dayanarak saldırıda 12 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

Muhammed, başta saldırıda isyancıların öldüğünü duyurmaya isteksiz olduklarını, bunun NATO'yu saldırılara devam etmekten vazgeçirmesini istemediklerini belirtti.

Bu ay başında da doğudaki Ecdebiye yakınlarında bir konvoya düzenlenen saldırıda çok sayıda isyancı yaşamını yitirmişti.

Kaddafi'nin kontrolündeki batı Libya'da, muhaliflerin elindeki tek büyük şehir olan Misrata'da son iki aydır süren hükümet kuşatmasında yüzlerce kişi öldü.

NATO komutasındaki çok uluslu güçler, Kaddafi kuvvetlerinin sivillere ateş açmasını önlemek amacıyla hava operasyonları düzenliyor.