BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Nasrallah İsraile nispet meydanda

Hizbullah Beyrut'ta kutlama yapıyor. Nasrallah ölüm tehditlere rağmen mitingde ortaya çıktı.

Abone ol

Hizbullah Lideri Nasrallah, 12 Temmuz'da başlayan İsrail bombardımanın ardından ilk kez halkın karşısına çıktı. Nasrallah'ın çağrısı üzerine Lübnan'ın dört bir yanından Beyrut'a gelen yüzbinlerce Hizbullah taraftarı meydanları doldurdu.

Başkent Beyrut'un güneyinde düzenlenen "zafer mitinginde", suikast tehditlerine rağmen, konuşma yapan Nasrallah, "Kutsal, tarihi ve stratejik bir zafer kazandık" ifadesini kullandı.

Hizbullah yandaşları, bugünkü gösteri için dün sabahtan itibaren Beyrut'a doğru yaya ya da otobüs ve otomobillerle yürüyüşe geçmişti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "İsrail'e karşı tarihi ve stratejik bir zafer kazandığını" söyledi. Nasrallah besmeleyle başladığı konuşmasının girişinde kazandıkları zaferden dolayı halka teşekkür etti ve Allah'a şükür etti.

Nasrallah, İsrail'e karşı gösterdikleri direnişle bir kez daha ne kadar onurlu, sadık ve cesur insanlar olduklarını kanıtladıklarını belirtti.

İsrail'in saldırmaya ihtimaline karşın yüzbinlerce kişinin meydanda toplandığını bu yüzden gelen insanların çok cesur olduklarını söyledi. İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, Hizbullah'ın düzenleyeceği bu gösteri sırasında, hareketin lideri Hasan Nasrallah'ı ortadan kaldırma planı olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtsız bırakmış ve "Bu soruya yanıt vermemeyi tercih ediyorum" demişti.










İSRAİL: "NASRALLAH'IN ZAFER İLANI GÜLÜNÇ"
     
İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'e karşı "tarihi ve stratejik" zafer ilan etmesini "gülünç" buldu. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey İsrailli yetkili, "Konuşmasından sonra saklanmak zorunda olan bir adam tarafından yapılan zafer ilanı sadece gülünçtür" dedi.

İsrail'in Lübnan'a savaş başlattığı 12 Temmuz'dan bu yana saklanan ve ilk
kez bugün ortaya çıkan Nasrallah, suikast tehditlerine rağmen, bugün Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde düzenlenen "zafer mitingine" katıldı.

Nasrallah, buradaki konuşmasında, İsrail'e karşı "Kutsal, tarihi ve
stratejik bir zafer kazandık" ifadesini kullandı.