Nar kabuğu Hindistan'a şifa oldu! Türk profesörün buluşu Covid-19'u öldürdü
![Nar kabuğu Hindistan'a şifa oldu! Türk profesörün buluşu Covid-19'u öldürdü](https://img.internethaber.com/rcman/Cw720h450q95gc/storage/files/images/2021/06/22/csasccasasccsas-HJtE_cover.jpg)
Dünyanın ilk 100 bilim insanı arasında olan Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın nar kabuğu kullanarak laboratuvar ortamında araştırmasını yaptığı ürün, Hindistan'da Covid-19 hastalarına şifa oldu.
![Nar kabuğu Hindistan'a şifa oldu! Türk profesörün buluşu Covid-19'u öldürdü](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2021/06/22/aw351654-16-7bZZ.jpg)
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada'nın Covid- 19 hastalığının tedavisine yönelik laboratuvar ortamında araştırmalarını yürüttüğü ürün, yapılan antiviral testleriyle de etkinliğini ortaya koydu.
![Nar kabuğu Hindistan'a şifa oldu! Türk profesörün buluşu Covid-19'u öldürdü](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2021/06/22/aw351654-15-eI5i.jpg)
Bitkisel ürünlerin Covid-19 üzerindeki etkinliğinin kanıtlandığından da bahseden Yeşilada, Hindistan’da Covid-19 hastaları üzerinde destek tedavi olarak denenen ürünün etkinliğine dair verilerden bahsederken tamamen doğal olan bu pastilin vücut hücrelerine zarar vermeden Covid-19 hücrelerini yok ettiğini de belirtti.
![Nar kabuğu Hindistan'a şifa oldu! Türk profesörün buluşu Covid-19'u öldürdü](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2021/06/22/aw351654-14-Z0Pp.jpg)
Aşının etkisini artırmada kullanılabilir
Bu bakımdan ürünün Covid-19 aşısıyla birlikte koruyucu olarak ve aşının etkisini artırmak üzere bir destek tedavisi olarak kullanılmasını önerdi.
![Nar kabuğu Hindistan'a şifa oldu! Türk profesörün buluşu Covid-19'u öldürdü](https://i.internethaber.com/storage/files/images/2021/06/22/aw351654-10-psqE.jpg)
Yüzde 91 başarı
Covid-19 hastalığına karşı laboratuvar ortamında araştırmalarını yürüttüğü ürün hakkında konuşan Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Covid-19 yaklaşık 16 aydır bütün dünyayı etkileyen bir durum. Nar kabuğu ekstresi taşıyan bu ürün İtalya’da yapılan klinik çalışmalarda yüzde 91 başarı elde etti." dedi.