BIST 8.699
DOLAR 34,27
EURO 37,38
ALTIN 2.919,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nakış kursu değil futbol takımına yazıldılar

Futbol bir erkek sporu olmaktan çıkıyor. Rizeli kadınlar "Futbol da biz de varız" diye yola çıktı.

Abone ol

Rize'de ilk bayan futbol takımı kuruldu. Rize Belediyespor Kulübü tarafından kurulan bayan futbol takımının tanıtımı için Rize Atatürk Stadı'ndan program düzenlendi.

Törene, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, sporcular ve aileleri katıldı.

Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, gençlere yönelik çalışmalarının devam ettiği belirterek, ''Şu an 350 resmi lisanslı sporcumuz var. Yakında yüzme branşında da takım oluşturacağız. Bugün bayan futbol takımımızın kuruluşunu yapıyoruz. Çok hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyorum. Bayan takımımız için 50 müracaat oldu. Bu başvuruları yaş gruplarına ayırdık. Bayanlar ligi kurulması için 4 takım şart. Şimdi diğer takımları bekliyoruz. Bu anlamda öncülüğü Çaykur Rizespor'un yapmasını istiyoruz'' dedi.

Metin Kalkavan da ''Bayan futbolunun ilimizde başlaması çok önemli. Biz de bayan takımı kuracağız. Erkeklerde şampiyonluk sözünü veremedik. Bayan takımız kurulduğunda şampiyonluğu göğüsleyecektir'' diye konuştu.

Daha sonra Belediyespor bayan takımı, kendi aralarında idman maçı yaptı. Maçın başlama vuruşunu Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan ve asbaşkan Halim Mete birlikte gerçekleştirdi. Bayan futbol takımının antrenörlüğünü Melike Güney yapacak.