BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Myanmara ABD yardımı

ABD'nin, kasırganın vurduğu Myanmar'a 3 milyon dolar yardımda bulunacağı açıklandı.

Abone ol

ABD'nin, kasırganın vurduğu Myanmar'a 3 milyon dolar yardımda bulunacağı açıklandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID), ''Myanmar halkının en acil ihtiyaçlarını karşılamaya katkıda bulunmak için 3 milyon dolar daha tahsis ettiğini'' söyledi.

Myanmar'a, daha önce 250 bin dolarlık ABD yardımı yapılmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı da Tayland açıklarında bulunan ABD savaş gemisi ''USS Essex''in, Myanmar'daki yardım faaliyetleri için kullanılabileceğini açıkladı.

Myanmar yönetimi, ABD'nin ülkeye bir felaket değerlendirme ekibi göndermesine direniyor. ABD yönetimi, zarar-ziyan tesbiti yapacak böyle bir ekibin gönderilmesinin, yardım faaliyetlerinin daha çabuk olmasını sağlayacağını belirtiyor.

LONDRA'DAN 5 MİLYON STERLİN

Öte yandan İngiltere Başbakanı Gordon Brown, uluslararası toplumun, afet kurbanı Myanmar'a gıda yardımı çabalarına ülkesinin 5 milyon sterlinlik (6,3 milyon Avro) katkı yapacağı sözünü verdi.

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanlığı, 5 milyon sterlinin Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşları aracılığıyla dağıtılacağını belirterek, acil yardım konusunda uzman bir ekibin bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı da Myanmar'a 100 bin dolarlık yardım yapmayı planladığını bildirdi. Yardımın, çadır ve ilaç gibi malzemelerden oluşacağı belirtildi.

Bu arada Avrupa Birliği'nin Myanmar Özel Temsilcisi İtalyan Piero Fassino da bir açıklama yayınlayarak, bu ülkede 10 Mayıs Cumartesi günü yapılması öngörülen yeni anayasa konusundaki halk oylamasının ertelenmesinin ''akıllıca'' olacağını bildirdi.

Myanmar'ı vuran şiddetli kasırgada, son verilere göre 22 bin 500 kişi yaşamını yitirdi, en az 41 bin kişi de kayboldu.