BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Müzmin yedekliğe rövaşata

Ona ‘genç Semih’ diyorlar ama yaşı 24. İlk onbirin olmasa da son dakikaların vazgeçilmez fubolcularından.

Abone ol

Taraftarın gözünde hep ‘genç’ kaldı. Belki de hep öyle kalacak. Kulübenin gediklilerinden. Uzun yıllar sonra Semih dendiğinde o son dakikaların altın futbolcusu olarak anılacak. Ama o konumundan şikayetçi de değil. Oysa yaşı 24. Birçoğumuz farkında bile değil onun 5 yıldır Fenerbahçe’nin profesyonel takımında oynadığından. PAF takımı da dahil edilirse toplam 7 seneyi aşkın ter döküyor. Rüştü’den sonra takımın en kıdemlisi. Üç sampiyonluk gören tek iki futbolcudan biri. Ama o hala taraftarın ‘genç Semih’i’…


O topu, top onu seviyor

Teknik adamlar ne 11’e alıyor ne de gözden çıkarmaya.. Çok fazla şans bulamıyor ama sahaya girdiğinde de golünü esirgemiyor. Sahada nerede ve ne zaman duracağinı iyi biliyor. Golün kokusunu önceden sezenlerden.Yine aynı filmi UEFA kupasında izledik. Frankfurt maçında ümitlerin azaldığı, dakikaların hızla tükendiği anda ortaya çıktı. 'Genç Semih' imdada yetişti ve o rövaşata golünü sanki kendisine çizilen rolüne atıyordu.

 

Kimleri görmedi ki

Hocaların hep can simidi oldu. Kimleri görmedi ki Semih. Zeman. Oğuz Çetin, Mustafa Denizli, Lorant, Daum ve son olarak Zico. Bu arada gelip giden yıldız futbolcuları da saymıyoruz. Maç başlarken planda olmayan Semih, kurtarıcı olarak sahaya sürüldü. İyi bir as olarak görülmedi, ama iyi bir yedekti tartışmasız. Kulübenin müdavimlerindendi ama 90 dakika bittiğinde gözler ona çevriliyordu.

 

Bir tek A Milli olmadı

İzmir doğumlu Semih 1999 yılında İzmir Özçamdibispor amatör takımından Fenerbahçe PAF takımına transfer edildi. 2001’de profesyonel takıma geçti. 3 Aralık 2002 tarihinde oynanan Konyaspor-Fenerbahçe, Türkiye Kupası 2.Tur maçı ilk resmi karşılaşmasıydı. Bu maçta son 9 dakikada oynadı. Formasını giymediği bir tek A milli takım kaldı. 20 Ümit, 32 defa A Genç, 27 defa B Genç, 4 defa C Genç milli takım forması giydi. Ümit milli takımda 5, A Genç milli takımda 11, B Genç milli takımda 25, C Genç milli 1 gol kaydetti.


İstatistikleri iyi

Oynadığı dakikalar ve attığı gol sayısına bakılırsa ondan değerlisi yok. Geçen yıl süper ligde sadece 477 dakika forma şansı bulabildi. Ama kısıtlı süreye karşın 9 gol atmayı bildi. Dakika ve gol sayısı ile hesaplandığında maç başına 1.6 gol ile oynadı.. Üstelik 5 gol asisti yaptı. Ayrıca kupa ve hazırlık maçlarında 7’de 7 yaptı.. Bu sezonun ilk yarısında 24 maçta 10 gol attı. Toplamda ise 117 maçta 48 gol attı. Oynadığı kısa süreleri dikkate alırsak.

 

Yazı: Oktay Sağlam-İnternethaber