BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,51
HABER /  GÜNCEL

Müzik üstatları İSMEKte

İSMEK, ünlü müzik üstatlarını İstanbullularla buluşturduğu seminer ve dinletiler de düzenliyor.

Abone ol

İSMEK, 17 ayrı branşta verdiği müzik eğitimlerinin yanı sıra ünlü müzik üstatlarını İstanbullularla buluşturduğu seminer ve dinletiler de düzenliyor. Geçtiğimiz günlerde bağlama üstatlarından Çetin Akdeniz’i konuk eden İSMEK Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezi’nin bu haftaki konuğu ise halk müziğinin tanınmış isimlerinden kaval üstadı Sinan Çelik’di…

Sanatın her dalına olduğu gibi müzik dalına ve eğitimlerine de ayrı bir önem veren İSMEK, Fatih’te Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezi ve Kadıköy’de Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezi olmak üzere iki merkezde İstanbulluların her geçen gün artan ilgisiyle alanında önemli faaliyetlere imza atıyor. İhtisas merkezlerinin yanı sıra diğer kurs merkezlerinde de talebe göre müzik eğitimleri veren İSMEK, bununla birlikte ünlü müzik üstatlarını İstanbullularla buluşturduğu söyleşi ve dinletilerle de adından söz ettiriyor.

Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezi’nde düzenlenmekte olan seminer ve dinletilerle müzikseverler her çarşamba alanında ustalaşmış isimlerle buluşuyor. Geçtiğimiz günlerde, ülkemizin değişik yörelerine ait halk müziği eserlerini büyük bir ustalıkla icra eden bağlama sanatçısı Çetin Akdeniz, dinleyenlere sunduğu müzik ziyafetinin ardından İSMEK kursiyerlerine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi.

Fındıkzade Müzik İhtisas Merkezi’nde düzenlenen söyleşinin konuğu ise tanınmış kaval üstadı Sinan Çelik’di. Bir dönem konservatuarda kaval eğitimi verdikten sonra TRT İstanbul Radyosu’nda kaval sanatçısı olarak sanatını icra eden Çelik, dilsiz kavalın inceliklerini ve deneyimlerini müzik kursiyerleriyle paylaştı.

Müzik kursiyerleri tarafından ilgiyle takip edilen söyleşiler dönem sonuna kadar gerçekleştirilmeye devam edecek.