BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Müziğin oskarları Sezene

“Türkiye Müzik Endüstrisi 2006'' ödül töreninde Sezen Aksu geceye damgasını vurdu.

Abone ol

Müzik Yapımcıları Derneği’nin (MÜ-YAP)’ın düzenlediği ve bu yıl dördüncüsü gerçekleşen “Türkiye Müzik Endüstrisi 2006'' ödül töreni önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Türkiye’nin “Müzik Oscarları'' olarak adlandırılan ve albümlerin satış oranına göre “'Diamond'', “Platin'' ve “Altın'' ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede, ünlü sanatçı Sezen Aksu, geçen yıl çıkardığı “Bahane'' ve “Kardelen'' adlı albümleriyle 2 “Diamond'' ödülü alırken, aynı zamanda “Yılın En Çok Satan Albümü'' ödülüne de layık görüldü.

Sunuculuğunu Oktay Kaynarca ve Şebnem Dönmez'in yaptığı ödül töreninde, Rafet El Roman ve İbrahim Tatlıses’de “Diamond'' ödüllerini alırken, Sibel Can, Yurtseven Kardeşler ve Ankaralı Namık da, “Platin'' ödülünü kazandı. “Altın'' ödülüne layik görülen sanatcılar ise, İzel, Lara, Şebnem Ferah, Zeynel ve Kenan Vardìk, Kibariye, Hatice, Gökhan Özen, Berdan Mardini, Yavuz Bingöl, Nilüfer, İntizar, Yalın, Alişan, Ceylan, Ferhat Göçer, Manga, Ebru Gündeş, Candan Erçetin, Latif Doğan, Uğur Arslan, Hasan Yılmaz, Zara, İzzet Yıldızhan, Hakan Altun ve Deniz Seki aldı. Ayrıca en çok yabancı kadın vokal dalında Jenifer Lopez ve erkek vokal dalında ise Ray Charles albümleri kazanırken ödüllerini yapımcı şirketlerin temsilcileri aldı.Her yıl merhum Yaşar Kekeva anısına verilen "Mü-yap onur ödülü"nü ise Mü-yap onursal başkanı Aydın Oskay'a verildi.

Berhan Şimşek'e alkışlı protesto

Sahneye davet edilen CHP Milletvekili ve sinema oyuncusu Berhan Şimşek "altın" ödül alan Ceylan ve İzzet Yıldızhan'a ödül verdi.Ödül sonrası yaptığı konuşmada Berhan Şimşek’de eser sahiplerinin telif hakları sorununa değinerek, hükümetin gündeminde 5846 sayılı yasaya by-pass niteliğindeki bir değişiklik önergesinin bulunduğunu söyledi. Berhan Şimşek, “Ama sanıyorum ki bu ülkenin halkı sanata sahip çıkacaktır'' dedi. CHP Milletvekili ve sanatcı Berhan Şimşek, gecede konuşmasını uzun tutunca, davetliler tarafından alkışlanarak protesto edildi.

Sezen Aksu söyledi Sibel Can ağladı

Gecenin sonunda sahneye çıkarak, şarkılarıyla konukları çoşturan Sezen Aksu, “Gidemem'' adlı şarkısını söylediği sırada, geceyi ön sıralardan izleyen Sibel Can, göz yaşlarını tutamadı. “Gidemem'' adlı şarkıyı annesinin çok sevdiğini söyleyen Sibel Can, “Bu şarkıyı, ben albümümde söylemeye çalıştım ama, beceremedim, bu şarkıyı ancak Sezen Aksu gibi dev bir sanatcı söyleyebilir'' dedi.