BIST 10.873
DOLAR 32,64
EURO 35,34
ALTIN 2.475,86
HABER /  SAĞLIK

Musteladan basın açıklaması!

.

Abone ol

Mustela firması sıkılaştırıcı ilaçla ilgili çıkan haberleri yalanladı:

 

"Mustela Mustela Activateur Fermete Corps Gıda Takviyesi ile ilgili çıkan olumsuz ve kamuoyunu yanıltıcı haberler karşısında Fransız Expanscience Labratuvarlarının Türkiye yetkili distribütörü Dharma İlaç olarak derin üzüntü içindeyiz.

 

Uzun yıllardır sağlık sektöründe hizmet veren Eczacı H. Ulvi Ergün tarafından 2004 yılında kurulan Dharma İlaç etkinliği, güvenilirliği ve kalitesi kanıtlanmış, iyileştirici etkileri ile ön plana çıkan kişisel bakım ürünlerini sağlık profesyonelleri eczane ve doktorlar aracılığı ile tüketici ile buluşturmaktadır. Dharma İlaç, Fransa'nın beşinci büyük ilaç firması olan Expanscience Laboratuarları'nın cilt bakım markaları Noviderm ve Mustela'nın Türkiye yetkili distribütörüdür.

 

Mustela Activateur Fermete Corps Gıda Takviyesi yeni doğum yapmış annelerin kullanacağı kadar güvenli olarak, tüm izin ve kontrolleri tamamlanarak Türk tüketicilerine sunulmuştur. Tüm gıda takviyesi ürünler gibi Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı olan Mustela Activateur Fermete Corps, tüm gerekli analiz süreçlerini başarıyla tamamlamıştır. Dharma İlaç, ruhsatlandırma uygulamaları gereğince ürünün orijinal ambalajı ile satışa sunamadığı için ”Mustela in Turkey” dış ambalaj etiketi yaptırmak sureti ile Tarım Bakanlığı’nın ön gördüğü gereklilikleri yerine getirmiştir. Bu uygulamada yapılan etiket incelendiğinde orijinal ambalaj da rahatlıkla fark edilebilmektedir. Yine Tarım Bakanlığı ilaç kategorisinde olmadığı için gıda takviyesi ürünlerde prospektüs yer almasına izin vermemektedir. Satış noktalarımız olan eczanelerde doğru yapılan bilgilendirmeler ve yaptığımız iletişim çalışmaları ile ürün ve tüketim bilgileri tüketicilere ulaştırılmaktadır.

 

Mustela Gıda Takviyesi, gebelik sırasında kendini iyice bırakan cildi, B Grubu vitaminler, Magnezyum, Çinko ve Boraj Yağı sayesinde yeniden yapılandırmaya yardımcı olacak doğal bir içeriğe sahiptir. Kilo kontrolündeki etkileri kanıtlanan yağ asitleri Omega 3 ve Ananas Özü içerir.  Bu kadar doğal içerikli bir tabletin haberde bahsedilen yan etkilere sebebiyet vermesi mümkün değildir ve ürün lanse edildiğinden beri Dharma İlaç’a ulaşan en ufak bir şikayet söz konusu olmamıştır.

 

Bu doğrultuda size sunduğumuz yazılı evrakları da dikkate alarak Mustela gibi anne ve bebek cilt sağlığı konusunda tüm dünyada profesyonel ve güvenilir bir marka ile ilgili yayınlanan talihsiz haberin yapılan incelemeler doğrultusunda düzeltilmesini ve kamuoyuna konu ile ilgili doğru bilgilendirmenin yapılmasını arz ederiz."