BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Müstehcen otomobiller

Müstehcen otomobiller

General motors’un dört kapılı sedan modellerinden century ve reagal’in yerini alan orta boyuttaki buick la crosse 2005 yılında üretime başladı. sessiz sürüş sistemi, hava yastıkları, park asistanı gibi üstün özelliklerine rağmen tüketiciler tarafından çok rağbet görmedi. özellikle kanada’nın...

Müstehcen otomobiller

General Motors’un dört kapılı sedan modellerinden Century ve Reagal’in yerini alan orta boyuttaki Buick La crosse 2005 yılında üretime başladı. Sessiz sürüş sistemi, hava yastıkları, park asistanı gibi üstün özelliklerine rağmen tüketiciler tarafından çok rağbet görmedi. Özellikle Kanada’nın Fransızca konuşulan eyaleti Quebec’te epey alay konusu oldu. Çünkü La crosse Quebec sokak argosunda masturbasyon anlamına geliyordu.

Müstehcen otomobiller

Japon firmanın 2001’de tanıttığı araç. Nissan ile Suzuki arasında yapılan bir anlaşma sonucunda Suzuki Mr Wagon’un revize edilmesiyle ortaya çıktı. Araç şehir içi kullanım için tasarlanmış olsa da yurt dışında da satışa çıktı. Fakat isminin İspanyolca da sümük anlamına geldiği bilinmiyordu. Sonuçta Moco istediği atışları yapamadı ve Avrupa pazarından çekildi.

Müstehcen otomobiller

1968-1988 yılları arasında üretilen Ascona 802li yıllarda özellikle dizaynı ile dikkat çekiyordu. Ascona Coupe modeli ile rallilere katıldı, başarılı sonuçlar aldı. Ancak tasarımcıların aracın ismini seçerken göz ardı ettikleri şey kelimenin Kuzey ispanya’da vajina anlamına gelmesiydi.

Müstehcen otomobiller

Piyasaya çıktığı 1992 yılından itibaren 12 kez Paris Dakar Rallisi’ni
kazanan Pajero arazi araçları arasında efsaneleşmişti. Yarışlardaki başarısı satışlara da yansıdı. Ancak o da isminden çok çekti. Çünkü İspanyolca da anlamı mastürbasyoncu anlamına geliyordu. Her ne kadar İspanyol pazarında ‘Montero’ olarak piyasaya sürülse de, İspanyollar ona hala Pajero diyorlar.