BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,65
ALTIN 2.916,83

Mustafa Balbay'dan ilk fotoğraflar

Mustafa Balbay'dan ilk fotoğraflar

Mustafa Balbay tahliye oldu işte ilk fotoğrafları..

Mustafa Balbay'dan ilk fotoğraflar

Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Bir girdim bin çıkıyorum. Bu halka, bu topluma hep inandım. Hapisteki en kara günlerde bile toplumdan umudu kesmedim" dedi.

Mustafa Balbay'dan ilk fotoğraflar

Balbay, Sincan'daki Adalet Bakanlığı Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden çıkışında kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Balbay, burada bekleyenlere yaptığı konuşmasına "Hepinize merhaba" diyerek başladı.

Mustafa Balbay'dan ilk fotoğraflar

"Kendimi içeride kalan onlarca, yüzlerce, hak arayan, tutukluya karşı, sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum" ifadesini kullanan Balbay, bu sürecin taze bir başlangıç süreci olmasını yürekten dilediğini belirtti. Balbay, büyük bir olasılıkla yarın öğleden Meclis'te yemin edeceğini söyledi.

Meclis'teki yemin töreni öncesi, ilk yeminini halka karşı yapmak istediğini vurgulayan Balbay, şöyle konuştu:

Mustafa Balbay'dan ilk fotoğraflar

"Ben, haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı, bundan sonraki yaşamımda sonuna kadar mücadele edeceğim. İçinden geçtiğimiz süreç bir sünger çekilip, 'Her şeyi unutalım' denecek bir süreç değil. Ama kin güdülecek bir süreç de değil. Bu süreci ben gerçekten, hem Meclis'te hem Türkiye'de herkese karşı, bütün yurtseverlere, bu ülkenin bütünlüğüne, Atatürk cumhuriyetinin değerlerine inanan, herkese karşı ilk sözüm şudur: Gelin tanış olalım. Ancak içinden geçtiğimiz süreçte, ben bu aşamadan sonra Türkiye'de gerçekten hukuku arayanların, gerçekten bu ülkeye barışın gelmesini isteyenlerin mücadelesine ortak olmak üzere kendimi daha büyük bir sorumluluk da hissediyorum."