BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Mustafa Balbay yaralıyım dedi

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınıp, serbest bırakılan Balbay konuştu. "Yaralıyım" diye başladı ve bakın neler söyledi?

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay çıkışta arabasına binmedi. Gazeteci arkadaşlarının yanına yürüyerek onlara kısa bir açıklama yaptı. Konuşmasından heyecanlı olduğu anlaşılıyordu.  "Ben Uğur Mumcu'nin köşesinde yazıyorum. Onlar terörden öldü. Ben terör zanlısıyım. Terör beni yaraladı" diye konuştu

Balbay şunları söyledi:

400 SAYFA KİTAP OKUDUM

İçerideyken, eşimi, çocuklarımı, okurlarımı dinleyenlerimi ve izleyenlerimi çok özledim ama canım sıkkın değildi. 400 sayfa kitap okudum. Polis arkadaşlar bana kitap getirdiler

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ORTAK PAYDAMIZ

Yargı makamı önüne gelen her şeyi ciddiyetle izliyor. İçeride gazeteleri çok az izledim ancak hukukun üstünlüğü hepimizin ortak paydası. Bana sorulan sorular da gazeteciliğimle ilgiliydi.

HAYAT BANA İYİ DAVRANMADI

Gazeteci haberin konusu olmamalı ama hayat bana çok iyi davranmadı. Söylediklerim haber konusu olsun istiyordum ama bazen de yaşadıklarım haber konusu oldu.

TERÖR YARALISIYIM

Mutluyum ama terör yaralıyım... Ahmet Taner Kışlalı gazetede oda komşumdu. Uğur Mumcu'nun köşesinde yazıyorum. Hukukun üstünlüğünü onlardan öğrendim. "Nereden gelirse gelsin terörün hepsi kötüdür" diye Uğur Mumcu'dan öğrendim. Onlar terörden öldü ama ben terör zanlısı oldum. Terör beni yaraladı. İçimdeki yara bu.

BAŞKA HİÇBİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTEMİYORUM

Gazeteci kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle çıkıyorum ve bu ülke için hiçbir yerde yaşamak istemeyen bir gazeteci olarak hepinizi selamlıyorum.

EĞER YETİŞİRSE YARINA YAZACAĞIM

Şimdi gazeteye gidiyorum. Eğer yetişebilirse okuyucularım yarın yazımı okuyabilirler... .