BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,81
ALTIN 2.800,30
HABER /  EKONOMİ

MÜSİAD 20 yaşını bitirdi bile!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği doğumgününü kutluyor. Kurulduğundan bu yana tam 20 yıl geçmiş.

Abone ol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, istihdam kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak yeni yatırımların gerçekleştirilmesine katkıda bulunan, genç girişimciye destek veren, faydalı ve sürdürülebilir projeler üretmeye devam eden derneğin, sahip olduğu prensip ve esaslar çerçevesinde birçok ilke imza atmak ve her zaman öncü olmak için çalışmalarını daha da artıracağını bildirdi.

Vardan, 1990 yılında kurulan MÜSİAD’ın 20. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, derneğin, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi ve demokratik yapısının güçlenmesi için 20 yıldır büyük bir şevkle çalıştığını belirterek, Kurucu Genel Başkan Erol Yarar’ın öncülüğünde 5 Mayıs 1990 tarihinde yola çıkan MÜSİAD’ın, Anadolu’nun dört bir köşesindeki sanayici ve işadamlarını hizmet aşkıyla örgütleyerek, örnek bir sivil girişim olduğunu dile getirdi.

Geçen yirmi yıl itibariyle MÜSİAD’ın Türkiye’ye en büyük hizmetlerinden birinin, Anadolu’daki girişimcilik ruhunu dirilterek Türkiye’nin sanayileşme ve kalkınma gücüne katkı sağlaması olduğunu vurgulayan Vardan, şunları kaydetti:

“Özellikle son yıllarda MÜSİAD, Türkiye’nin değişim sürecinin kritik dönemlerinde gösterdiği kararlı duruşu ve stratejik öngörüsü ile dönüşümün en etkili aktörlerinden birisi olmuştur. Derneğimiz gelecekte de, reel sektörün gelişimine, Türk işadamının yerel ve küresel pazarlarda rekabet güçlerini artırmalarına, verimliliklerini yükseltmelerine, katma değer üretmelerine katkı sağlamaya devam edecektir. Bunları gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğu güç, milletimizin sahip olduğu kültüre ve değerlere bağlı kalarak muhafaza ettiği ulusal ve uluslararası düzeydeki ’bağımsız’ yapısında bulunmaktadır.

İstihdam kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak yeni yatırımların gerçekleştirilmesine katkıda bulunan, genç girişimciye destek veren, faydalı ve sürdürülebilir projeler üretmeye devam eden derneğimiz, sahip olduğu prensip ve esaslar çerçevesinde birçok ilke imza atmak ve her zaman öncü olmak için çalışmalarını daha da arttıracaktır. Zira, biz çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettikçe, Türkiye büyüyecek, Türkiye büyüdükçe MÜSİAD büyüyecektir.”