BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Musa Anter ödül töreni valiliğe takıldı

Musa Anter, çeşitli aktivitelerle anıldı. Diyarbakır'da yaşanan gelişmeler?

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Musa Anter Barış ve Kardeşlik Futbol Turnuvası ödülleri törenle sahiplerine dağıtıldı.

VALİLİKTEN İZİN ÇIKMADI

Dağkapı Meydanı'nda düzenlenmesi düşünülen "Musa Anter Barış ve Kardeşlikte Israr Halk Konseri" ve ödül töreni, valilikten izin çıkmaması üzerine belediye hizmet binasında gerçekleştirildi. Bu yıl gerçekleşen turnuvada birinci Alipaşaspor olurken, kupayı Musa Anter'in oğlu Dicle Anter verdi. Turnuvada Kayapınar Belediyespor ikinci, Özyıldızspor ise üçüncü oldu. Turnuvanın en centilmen takımları Kardeşler 2 Spor, Yerel Gündem 21 ve Güneşin Çocukları Spor seçilirken, turnuvanın en iyi sporcuları Alipaşaspor'dan Mansur Ay ve Özyıldızspor'dan Hamdullah Sincar oldu.

HEP ÇOCUK KALDI

Törende konuşan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, savaşın bu kadar yoğunlaştığı bir dönemde barış istemlerinin her zamankinden daha anlamlı olduğunu söyledi. "Musa" denince sadece bir bilge insanın akla gelmediğini ifade eden Demirbaş, Musa Anter'in içindeki çocuğu hiç öldürmeyip yaşattığı için hep çocuk kaldığını dile getirdi.