BIST 8.987
DOLAR 34,29
EURO 37,51
ALTIN 2.909,98

Mursi'nin yargılandığı dava başladı

Mursi'nin yargılandığı dava başladı

Mursi'nin yargılandığı dava başladı

Mursi'nin yargılandığı dava başladı

Mısır'da Temmuz'da ordunun müdahalesiyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasına bugün başlandı. Ancak Mursi’nin şiddetli itirazları ve darbe karşıtlarının sloganları nedeniyle iki kez ara verilen ilk duruşma yaklaşık dört saat sürdü. Davanın görülmesine 8 Ocak’ta devam edilecek.

Mursi'nin ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşmada devrik Cumhurbaşkanı'nın mahkumlara giydirilen beyaz önlüğü giymeyi reddetmesi ve kendisini sanık olarak tanımlayan hakime "Ben Mısır'ın meşru cumhurbaşkanıyım. Hükmü geçersiz olan sensin" diye yanıt vermesi ön plana çıkan gelişmelerdi.

Ancak Mursi'nin bugünkü duruşmasıyla ilgili ilginç bir detay daha ortaya çıktı; o da devrik liderin üzerindeki ceketin Türk malı olmasıydı.

Mursi'nin yargılandığı dava başladı

Mursi'nin ceketinin Türk malı olduğu bilgisini davaya savunma heyetinde katılan ve 2012’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Avukat Selim el Avva verdi. Duruşmanın düzenlendiği polis akademisinden çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avva, Mursi’yle yaklaşık 25 dakika görüştüğünü anlattı. Mursi’nin kendisine, gözaltında tutulduğu süre içerisinde “iyi muamele gördüğünü” aktardığını söyleyen Avva, “Mursi, kendisine hukuk dışı muamele yapılmadığını anlattı. Onu üzen şeyin hapsedilmesinin olduğunu ve onun dışında herhangi bir sıkıntısı olmadığını söyledi. Diğer sanıklar gibi sağlığı yerinde” diye konuştu.

Basın mensuplarının Mursi’nin giyimiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Avva, Mursi’nin, sanıkların giydiği beyaz önlüğü giymeyi reddettiğini hatırlatarak, “Mursi benim gibi sivil elbiseyle geldi ve üzerinde Türk malı bir ceket vardı” dedi.

Mursi'nin yargılandığı dava başladı

Mursi sabah saatlerinde dört aydır gözaltında tutulduğu yerden Kahire'nin doğusunda bulunan ve aynı zamanda 2011'de devrilen Hüsnü Mübarek'in de yargılandığı polis akademisine getirildi.

Mursi'nin yargılandığı dava başladı

Bu sırada kaydedilen ve El Vatan tarafından yayınlanan bir video, Mursi'nin darbeden bu yana ilk kez görüldüğü görüntüler oldu.