BIST 9.597
DOLAR 33,98
EURO 37,86
ALTIN 2.824,68
HABER /  DÜNYA

Mursi Camp David sözü verdi mi?

ABD ve İsrail'in uykularını kaçıran Camp David anlaşmasının iptal edileceği endişesini, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi giderdi mi?

Abone ol

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a, Mısır ile İsrail arasında 1979 yılında imzalanan barış anlaşmasını referanduma sunmayacağı konusunda söz verdiği ileri sürüldü.

AA muhabirinin Mısır Cumhurbaşkanlığı'na yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Kahire'ye ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mursi'den, Mısır ile İsrail arasındaki barış anlaşmasını referanduma sunmamasını talep etti. Mursi'nin de bu talebi kabul ettiği öne sürüldü.

Clinton'ın, Mursi'nin vaadini, Kahire ziyaretinin ardından gideceği İsrail'e ileteceği, Mısır'da İslami eğilimin hakim olduğu ve ülkelerine düşmanca bir tavır takınacağına dair korkuları bulunan İsrailli yetkilileri rahatlatacağını söylediği iddia edildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 1979'da Mısır ve İsrail arasında imzalanan barış anlaşmasını referanduma sunacağı basında yer almıştı.