BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,02
ALTIN 2.826,27
HABER /  GÜNCEL

Murdochlar meclis komisyonuna ifade verecek

Rupert Murdoch ve oğlu James bugün telekulak skandalıyla ilgili meclis komisyonunda ifade verecek. Eski News Corporation yöneticisi Rebekah Brooks da medya komisyonunun sorularını yanıtlayacak.

Abone ol

Rupert Murdoch ve oğlu James bugün telekulak skandalı ile ilgili İngiltere'de meclis komisyonunun sorularını yanıtlayacak.

Medya komisyonu, baba ve oğul Murdoch'tan sonra skandalın merkezindeki isimlerden eski News Corporation yöneticisi Rebekah Brooks'a da sorularını yöneltecek.

Komisyonun sorularının News of the World gazetesinin usülsüz uygulamalara karışıp karışmadığı ve yöneticilerin bu uygulamaları durdurmak için neden hiçbir şey yapmadığına odaklanması bekleniyor.

Rupert Murdoch böylece ilk defa telekulak skandalıyla ilgili kamuoyu önünde konuşmuş olacak.

Baba ve oğul Murdoch kendilerine celp gönderildikten sonra komisyonun önüne çıkmayı kabul etmişti.

Medya komisyonunu oluşturan meclis üyeleri 2003 yılında yapılan bir oturumda eski editörler Rebekah Brooks ve Andy Coulson tarafından verilen ifadelerle ilgili soruları olduğunu açıkladı.

Kilit tanık ölü bulundu

İngiltere'de giderek büyüyen telekulak skandalının kilit tanıklarından, kapatılan News of the World gazetesinin eski muhabiri Sean Hoare ölü bulundu.

Hoare, önce New York Times'a ardından da BBC'ye yasadışı telefon dinleme uygulamalarının gazetede çok yaygın olduğunu ve eski genel yayın yönetmeni Andy Coulson'ın çalışanları şöhretli isimlerin telefonlarını dinlemeye teşvik ettiğini söylemişti.

Ünlülerin, politikacıların ve diğer gazetecilerin telefonlarının dinlenmesi ve cinayete kurban giden bir kişinin telefon mesajlarının gizlice dinlenmesi iddiaları İngiltere kamuoyunda News Corporation’a karşı tepki uyandırmış ve soruşturma başlatılmıştı.

News Corporation’ın başındaki Rupert Murdoch Amerika’da Fox Tv ve Wall Street Journal, İngiltere’de ise Sun, Times ve Sky gibi yayın kuruluşlarının sahibi ya da en büyük hissedarı.