BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Murat Demireli hiç tanımamış!

Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, Murat Demirel'i hiç tanımadığını söyledi.

Abone ol

Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, Murat Demirel ile hayatının hiçbir döneminde tanışıklığının ve iş ortaklığı dahil hiçbir ilişkisinin olmadığını söyledi.

Büyükdeniz yaptığı yazılı açıklamada, bazı medya organlarında kendisi hakkında bazı şirketlere ait ortaklığıyla ilgili ticaret sicilindeki kayıtlar başta olmak üzere ''gerçeklere aykırı, asılsız, yanlış anlamalara'' neden olabilecek iddialara yer verildiğini bildirdi.

Hissedarı olduğu belirtilen Bereket Mensucat Şirketi'nden 10 binde 6 oranında bugünkü para birimiyle 375 YTL'lik hisse aldığını, hissesini 1 yıl sonra karsız olarak devrettiğini belirten Büyükdeniz, şirketin hiçbir organında yer almadığını ve 1999 yılından bu yana şirketle hiçbir ilişkisinin kalmadığını ifade etti.

Adnan Büyükdeniz, Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel ile ilgili çıkan haberlere ilişkin olarak da, ''Murat Demirel ile hayatımın hiçbir döneminde tanışıklığım ve iş ortaklığı dahil hiçbir ilişkim olmamıştır. Hatta herkesin basın yoluyla edindiği bilgi dışında Murat Demirel hakkında bilgi sahibi dahi değilim'' açıklamasını yaptı.

Emin Sigorta'da bir süre yönetim kurulu üyeliği yaptığını ve 1996'da bu görevinden ayrıldığını belirten Büyükdeniz, ''Hisse satışının ardından bu şirket Akdeniz Sigorta'ya dönüştü. Murat Demirel'in bu değişiklikten sonra Akdeniz Sigorta yönetim kurulu üyeliği yaptığı ve hiçbir aşamada Murat Demirel ile ortaklık dahil hiçbir ilişkimin olmadığı ticaret sicil kayıtlarıyla sabittir'' dedi. Büyükdeniz, Türkiye Kalkınma Bankası ve Japon Nippon Şirketi'nin büyük ortakları olduğu Türk Nippon Sigorta Şirketi ile ilgisini ise şu sözlerle anlattı:

''Türk Nippon ile ilgim, bir kamu bankası olan Türkiye Kalkınma Bankası'nı temsilen 3 aylık bir süre yönetim kurulunda görev almış olmamdan ibarettir. Bu şirket nedeniyle Libya kökenli işadamı Hüseyin Soufraki ile hiçbir ortaklığım olmadığı gibi bu kişi ile bir tanışıklığım dahi olmamıştır. Söz konusu mesnetsiz iddialar ile ilgili olarak şahsımdan hiçbir bilgi alınmamış olunmasının takdiri değerli kamuoyuna aittir.''