BIST 10.027
DOLAR 34,14
EURO 38,23
ALTIN 2.915,12
HABER /  GÜNCEL

Muradiyede tecavüz İSYANI

Muradiye'de olaylar durulmuyor. Önceki gün başlayan olaylar dün de devam etti, sanıkları polis kurtardı.

Abone ol

Van"ın Muradiye İlçesi"nde İsviçreli J.M.L"yi bağlayıp kız arkadaşı 34 yaşındaki M.M.W"ye tecavüz ettikleri iddiasıyla yakalanan 1"i kadın, 6 kişiye karşı Van"da öfke dinmek bilmiyor. Muradiyeliler, tüm uyarılara ve çağrılara rağmen, dün yine zanlılara linç girişiminde bulundular.

BİSİKLETLE dünya turuna çıkan ve İran"dan Van"ın Muradiye İlçesi"ne gelen İsviçreli J.M.L"yi ağaca bağladıktan sonra kız arkadaşı M.N.W."ye tecavüz eden zanlılara Van"da öfke giderek artıyor. Zanlılar 20 yaşındaki Ramazan T., 25 yaşındaki Hüseyin S., 24 yaşındaki Cemal B., 27 yaşındaki Kamil P., Sabri K., 17 yaşındaki N.S. ve hayat kadını olduğu öne sürülen 49 yaşındaki H.Y."yi korumak için Muradiye"ye takviye olarak 40 çevik kuvvet polisi gönderildi. Sanıklar dün minibüsle emniyetten 500 metre uzaklıktaki adliyeye götürülürken toplanan yaklaşık 500 kişi, zanlıları linç etmek için araca taşlarla saldırdı.

BİBER GAZI KULLANILDI

Polis, zanlıları korumayı başarırken, kalabalığın biraz sakinleşmesinden sonra zanlıları indirip bina içine almak istedi. Ancak, kapı girişinde bulunan bazı kişiler, polislerin arasındaki zanlılara tekme tokat saldırarak linç girişimini sürdürdü. Bu sırada Hükümet Konağı dışında bekleyenler de koruma duvarını aşarak içeri girmek istedi. Polis, öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullanırken, havaya ateş açtı. Kısa süreli gerginliğin ardından öfkeli grup yatıştırıldı.

Muradiye kaymakamı Ömer sağlam, zanlıların savcılıktaki ifadesinin ardından çıkışta bazı kişilerin provokasyon yapabileceği uyarısında bulundu. Kaymakam Ömer Sağlam, halktan buna karşı dikkatli olmalarını istedi. Sağlam, "Bundan sonraki iş, adaletindir. Adalet gerekeni yapacaktır, sizin de artık sakin olmanızı bekliyoruz" dedi. Muradiyeliler olayın kendilerini çok üzdüğünü, ilçe adının lekelediğini belirterek, adaletin gerekeni yapmasını istedi.

Biri kadın 7 zanlı 10 saat süren savcılık sorgusundan sonra "silahlı yağma, cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden mahrum etme" suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme, Ramazan T., Cemal B., 17 yaşındaki N.S. ve Sabri K."yı tutuklarken, 3 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.