BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Münferit seyirciyle buluştu

"Münferit" adlı film, gala gösterimiyle ilk kez izleyiciyle buluştu.

Abone ol

44. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda ödül arayan ve tiyatro kökenli sanatçı Dersu Yavuz Altun'un ilk yönetmenlik denemesi olan "Münferit" adlı film, gala gösterimiyle ilk kez izleyiciyle buluştu.

Festivalde yarışan 12 film arasında yer alan ve gerçek hayattaki üç farklı gazete haberinden yola çıkılarak çekilen filmin gala gösterimine, yönetmen ve senarist Dersu Yavuz Altun ile başrol oyuncuları İdil Fırat, Ali Erkazan, Mahir İpek, Serhat Nalbantoğlu ve Öze Solak katıldı.

"Çağın çürüyen ruhunun resminin" çekildiği nitelemesiyle tanıtılan filmde, yalnızca olağanüstü durumlarda İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettiş ve yardımcısının küçük bir kasabaya gelmesi ve yaşanan olayların merkezinde bulunan "Aylin" adlı kadının sorgulamasıyla ortaya çıkan gerçekler anlatılıyor.

Filmin gösteriminin ardından, yönetmen Altun ve oyuncuların katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Yıllarca Ankara Sanat Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra yazdığı senaryoyla "Münferit" filmini çektiğini belirten yönetmen Dersu Yavuz Altun, "Altın Portakal Film Festivali'nde yarışmaktan çok mutluyuz. Festival, bağımsız filmlerin tanıtımında da önemli rol üstleniyor. Ödül hırsımız yok. İlk filmimizle festivale katılmak da bizim için ödül" dedi.