BIST 10.075
DOLAR 35,37
EURO 36,49
ALTIN 3.000,80
HABER /  GÜNCEL

'Münevver' iddiasına polis ne dedi?

Karabulut cinayeti soruşturmasında görevi kötüye kullanmakla suçlanan polisler, "para dolu çantayı eşine teslim ettik" dedi.

Abone ol

Münevver Karabulut cinayetini soruştururken "görevi kötüye kullandıkları" iddia edilen polislerden Gökmen Karadağ ve Sami Avcı'nın, tutanağa geçirmedikleri paralar için, "Mehmet Nida Garipoğlu'nun valizindeydi. Olayla bir ilgisinin olmadığını düşündük" dediği öğrenildi.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Cinayet mahallindeki her şey delildir. Bu polislerin telefon kayıtlarını isteyeceğiz. Bakalım onlara bu emri kim verdi? O dönemdeki emniyet müdürü Celalettin Cerrah mı verdi? Anlaşılacak" dedi. Küçükçekmece 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak olan Gökmen Karadağ, Sami Avcı, Tayfun Kayın, Murat Dönmez, İhsan Körpınar ve Ahmet Burak Demirbaş'ın savcılıkta verdikleri ifadelere ulaşıldı.

Polisler, Küçükmece Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı'ya verdikleri ifadelerde, vahşet evinde yüklü miktarda para gördüklerini açıkça beyan etti. Polis memuru Gökmen Karadağ'ın ifadesinde "Arama sırasında binanın orta katında merdiven korkuluklarına yaslanmış şekildi seyahat çantasına benzeyen çanta içerisinde bir tomar dağınık vaziyette Euro, pasaport, anahtarlık, ilaç gibi eşyalar gördük. Suç konusuyla ilgili olmadığı için eşine teslim ettik. 700 bin dolar olduğu iddiası gerçek dışıdır. Seyahat çantasında benim gördüğüm kadarıyla 4 deste civarında 30 - 40 bin euro'yu bulan 50'lik, 100'lük ve 500'lük para vardı" dediği öğrenildi. Karadağ'ın kamera konusunda da şunları söylediği belirtildi: "Villanın arkasında bir kameranın olduğunu ancak bir yıldır çalışmadığını site güvenlikçisi Mehmet Naz söyledi. Bende kameranın çalışmamakta olduğunu gördüm. Bunun üzerine önceliğimizi olay mahallinin muhafazasına ve delillerinin tespitine verdik. 5 Mart'ta Sami Avcı ile birlikte karakol komutanını da alarak, çevredeki kameraları da inceledik. Fakat herhangi bir kanıt bulamadık. Ayrıca bizim bu hususta çok teknik bilgimiz de yoktur. Yüzeysel bir inceleme yaptık. Failin kimliğini tespit ettiğimiz için mevcut delillerin olayı aydınlattığını düşündük. Kamera kayıtlarını ayrıntılı inceleme hususunu düşünmedik." Polis Sami Avcı da çok miktarda parayı baba Mehmet Nida Garipoğlu'nun valizinde gördüğünü, paranın 50 ve 100'lük banktnotlar şeklinde olduğunu söyledi.

'Paralar neden kayda alınmadı?'

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Acılı baba Süreyya Karabulut'un '700 bin dolar kayıtlara geçmedi' sözü polislerin de ifadesiyle doğrulanmış oldu. Bu olayda emniyetin içindeki görevi kötüye kullanma da ortaya çıkmış oldu" dedi. Epözdemir, "16 Temmuz'da görülecek cinayet davasında polislerin o geceki telefon kayıtlarının incelenmesini isteyeceğim. Bu polisler 3 Mart 2009 gecesi kimlerle görüşmüşler? Görüştükleri kişiler arasında üst düzey emniyet yetkilileri var mı? Mesela o tarihteki Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile görüşmüşler mi? Neye dayanarak, o kadar parayı kayda almamışlar? Paralara ne oldu? Babanın valizindeki para yurtdışına mı çıkarıldı yoksa polislere verilen rüşvet mi?" dedi.

Reddi hâkim talebine ret

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun yargılandığı Bakırköy 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, iddialarını, polisin kaydettiği CD ve fotoğraflar ışığında sunmak istediğini söyledi. Epözdemir, "Projeksiyonla, polisin kaydettiği CD ve fotoğraflar ışığında iddia ve beyanda bulunma arzusundayız. Sunum 10 dakika sürecektir ve o sürede aile üyeleri salonda bulunmayacaktır" dedi. Öte yandan, davanın baş sanığı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepki gösteren Karabulut ailesi, reddi hâkim talebinde bulundu. Ancak bir üst mahkeme olan Bakırköy 5. Ağır ceza mahkemesi talebi reddetti. (Sabah)