BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Mumcuyu yüzde 10 zorladı

Partilerin ittifak arayışı sürüyor. Anavatan lideri Erkan Mumcu, DYP'ye ne mesaj gönderdi? İttifaka ne dedi?

Abone ol

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu CNN Türk'te canlı yayınlanan Ankara Kulisi'ne konuk oldu. Murat Yetkin ve Fikret Bila'nın sorularını yanıtladı. Mumcu yüzde 10 barajı yüzünden ittifaka sıcak baktığını söyledi.

Baykal ve Erdoğan'ı şikayet
Hukukçu olarak başka siyasetçi olarak başka. 367 tartışmalarını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanının millet seçsin diyorum. Tartışmalar yüzünden ülke bedel ölüyor. Birileri müdahale etmesini istiyor. Birisi çelik çomaktan bahsediyor. Baykal ve Erdoğan taktik senaryo kuracak ben de ona uyacağım. Yok böyle bir şey. Utanılacak bir haldeyiz.

Yüzde 10 barajı için
Yüzde 10 barajı için ittifakı meşru görüyoruz.Bugünkü sistemde halkın yarıdan fazla oyu Meclis'te temsil edilmiyor. Bizimle ittifak kurmak isteyen olursa bunu değerlendiririz. Ama şu anda öyle bir şey yok.

DYP ile birleşmeye soğuk
Parti birleşmeleri siyasetcilerin çöp çatanlığıyla olmaz. DP çatısı altında Anavatan ve DYP'nin birleşmesi yok. Hiçbir temas olmadı. Olsaydı söylerdim. Bu tür arayışların halkın gözü önünde olmasını istiyorum. Yoksa ters teper.

Ben ittifaktan ziyade bütünleşmeden bahsediyorum. Geleceği kuracak projeler üretmek lazım. Birleşmenin özünde Millet olmalıdır. Tek başımıza yürüyoruz.