BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  POLİTİKA

Mumcuya siyaset çalımı

DP ile Anavatan arasındaki beklenen birleşmenin gerçekleşmemesi, Mesut Yılmaz ve ekibine yarayacak...

Abone ol

DP ile Anavatan arasında iplerin kopmasıyla adaylık konusunda Yılmaz’ın önündeki en önemli engel kalkmış oldu. Yılmaz daha önce, DP’den aday olmak istemiş ancak Mumcu engeliyle karşılaşmıştı. Kulislerde, Anavatan’dan istifaların fitilini Yılmaz’ın ateşlediği belirtilirken, eski ANAP Genel Başkanı’nın DP ile Anavatan arasındaki iplerin kopmasının ardından Anavatan’daki eski kurmaylarını aradığı ve istifa ederek DP’ye geçmelerini söylediği kaydediliyor.

Peş peşe gelen istifalarla gözler parti içinde Yılmaz’a yakınlığıyla bilinen diğer isimlere çevrilirken, kulislerde yine uzun süredir rahatsız olan ve Mumcu’yla ters düşen Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, Muğla Milletvekili Hasan Özyer ve AKP’den ihraç edildikten sonra Anavatan’a katılan Afyon Milletvekili Mahmut Koçak’ın da istifa edebileceği öne sürülüyor.

YILMAZ VE EKİBİNİN ÖNÜ AÇILDI

DP ile Anavatan arasındaki birleşme krizinin ardından kulislerde, daha önce DP’den adaylık beklentisini dile getiren Yılmaz ve ekibinin önünün açıldığı yorumları da yapılıyor. Yılmaz’ın DP listelerinden Rize’den milletvekili adayı olmak istediği bilinirken, yaklaşık 10 isimden oluşan ekibinin de yine DP listelerinden aday gösterilmesi konusunda DP Genel Başkanı Ağar’la pazarlık yapacağı da kaydediliyor.