BIST 9.976
DOLAR 34,00
EURO 38,06
ALTIN 2.830,30
HABER /  POLİTİKA

Mumcunun bir çift lafı var

Hamas'ı VİP'den karşılayıp kargodan uğurlayan hükümete Erkan Mumcu'nun bir çift lafı var.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde, ABD'ye yapacağı ziyaret öncesinde İsrail'i ziyaret etmeye mecbur bırakılan ilk başbakan sizsiniz Sayın Başbakan'' dedi.

Mumcu, partisinin TBMM grup toplantısında, Hamas heyetinin Türkiye ziyaretine değindi. Ziyaretle ilgili sağlam bilgi alabilecekleri resmi yetkili bulamadıklarını söyleyen Mumcu, ''VIP'den karşılanan heyetin, kargo bölümünden uğurlanmasından haberdar olamadık'' dedi.

''Ziyaret sırasında ortalarda yoksunuz, heyet gittikten sonra gümbür gümbür bağırmaya başladınız'' diyen Mumcu, bu öfkenin kime karşı olduğunu sordu. Mumcu, ''Demek ki kursağınızda söyleyemediğiniz bir şey var. Bir beceriksizliği itiraf edemiyorsunuz'' diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir geleneği olduğuna dikkati çeken Mumcu, şöyle devam etti:

''Burası demokratik bir devlet, parti devleti değil. Burada devlet işleri, devlet kurumlarında görülür. BM Genel Sekreteri'ni, AB büyükelçilerini, Hamas heyetini partiye çağırıyorsunuz. Hamas'ı davet ettiniz, niye gizleniyorsunuz; madem utanıyorsunuz niye yapıyorsunuz.  Madem bu görüşmeleri gizlemek gereği duyuyorsunuz, milletin karşısına çıkıp gök gürlemesi yapıp, naralar atarak 'icazet mi alacağız' diyorsunuz. Keşke hiç kimseden icazet almak gereğini duymayan bir dirayeti gösterebilseydiniz. Ama sizde böyle bir dirayet, ufuk, vizyon yok ki...

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde, ABD'ye yapacağı ziyaret  öncesinde İsrail'i ziyaret etmeye mecbur bırakılan ilk başbakan sizsiniz Sayın Başbakan... Elbette Türkiye, kendi bölgesinde yaşanan her şeyle yakından ilgili olmak zorundadır. Türkiye, dünya barışının anahtarı konumundaki kendi bölgesinde, dünya barışına katkı sağlayıcı tarihi ve kültürel bağlarla bağlı olduğu kardeşlerine katkı sağlayıcı  politikalar geliştirmek zorundadır. Mademki arabuluculuğa soyunuyorsunuz, taraflarla bir görüşün. Türkiye'nin elindeki fırsatı ucuz bir politika popülizmi yüzünden heder ettiniz. Filistinlilerin haklarının korunması umut eden milyonlarca vatandaşımızın hayallerini bir çırpıda harcadınız. Şu yaptığınız iş, siyasi sömürüden başka bir  şey değil. Burada itibar kaybeden siz değilsiniz, Türkiye'dir.''

''OYNAMAKTAN MAKSAT, ÜTMEKTİR''

Erkan Mumcu, Başbakan'ın heyetle görüşmemek için ''köşe kapmaca oynadığını'' ifade ederek, ''Bir ülkenin Başbakanı, kendi ülkesinde saklanmaz; ayıptır'' dedi.

Türkiye'nin tarihi misyonuna yakışır bir tutumun ortaya konulması gerektiğini belirten Mumcu, ''Uluslararası ilişkilerin gerektirdiği dikkatin, ustalığın, diplomasi becerisinin gösterilmesi gerekir. Oynamaktan maksat, ütmektir. Madem bu işe girdin, netice alacaksın.  Yüzüne gözüne bulaştırdıktan sonra dönüp medyaya, muhalefete, ona buna sataşmayacaksın. Ayıp oluyor... Hiç kimse sizin şamar oğlanınız değil'' diye konuştu.

Türkiye'ye yönelik söylenen ''Biz PKK liderleri ile görüşseydik nasıl karşılardınız?'' sorusuna cevap verilmesi gerektiğini belirten Mumcu, ''Bu cümleye cevap vermeyen Başbakan, tarih önünde vebal altındadır. PKK'nın, bizim bilmediğimiz yerde bir ülkesi var, seçimi yapılmış da biz mi bilmiyoruz. Bu sözün, Türkiye'ye yönelik apaçık bir tehdit olduğu aşikardır. Türkiye'nin örtülü bir biçimde tehdit edilmesinin cevabı verilmelidir'' dedi.