BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,14
ALTIN 2.464,05
HABER /  POLİTİKA

Mumcunun 4 şartı var

Merkez sağdaki depremin artçı sarsıntıları sürüyor. Mumcu'dan birleşmenin seyrini etkileyecek açıklama geldi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu: DP gereknen adımları atmadı. Ama biz bu işi bozmak istemiyoruz" dedi.

Mumcu, partisinin MKYK toplantısına girerken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mumcu kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediklerini belirterek ''Şu ana kadar bizim beklentilerimizi karşılayacak bir gelişme yaşanmadı maalesef. Başladığımız girişimde bize söz verilen ne varsa kamuya da açıkça ifade edilmesini bekliyoruz." dedi.  

4 NOKTA AÇIĞA KAVUŞSUN

DYP'nin yazılı hükümlerini yerine getirmediğinin altını çizen Mumcu 4 noktanın açıklığa kavuşturulmasını istedi.

1. Teşkilatların bütünleşmesi konusunda yöntem ve takvim belirlensin?

2. Genel İdare Kurulu'nda (GİK) eşit temsil konusunda protokolde yazılı imzanın gerekleri yerine getirilsin. Yöntem ve takvim açıklansın.

3. Anavatan Partisi'ne adaylık müracaatında bulunan insanların adaylıkları hangi yöntemle belirleneceği açıklığa kavuşsun. Aday listeleri adil bir şekilde belirlensin.

4. Temiz yüzler yeni sözler konusunda somut adımlar atılsın ve teyit edilsin.


''KENDİSİ HAKKINDA TÜRK MİLLETİ KARARINI VERMİŞ''

Bir soru üzerine Mehmet Ağar ile görüşmediklerini belirten Mumcu, bir gazetecinin ''Mesut Yılmaz'ın önce kendisini sonra Ağar'ı eleştirdiğine ilişkin sözleri var. Buna bir yanıtınız olacak mı?'' sorusuna şu karşılığı verdi: ''Kendisini başkalarıyla eşleştirerek kurtarabileceğini zannediyorsa yanılıyor. Kendisi hakkında Türk milleti kararını vermiş. Çok fazla soru sormak söz söylemek istemiyorum ama bu ülkede kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Bakın bakalım bu kamuoyu araştırmalarında en sevilmeyen kim? Abdullah Öcalan mı yoksa bir başkası mı?''

Mumcu, kongre sürecine ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi: ''Her şey rutin yürüyor. Biz kongremizi yapıyoruz. Sayın Ağar'ı da benim yaptığım gibi bu kongreye katılmak üzere bekliyorum. Belki bu hususlarda delegelere açıkça beyanda bulunarak bir açıklık getirebilir, belki kamuoyuna bir açıklık getirilebilir. Bu iki günlük kongrede süreç tamamlanmadan bu pürüzler çözümlendiyse çözümlenmiştir. Yoksa herkes kendi yolunda devam eder. Herkes birbirine başarılar diler. Başka söylenecek bir şey yok.''