BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.821,81
HABER /  POLİTİKA

Mumcunun 367 için şartı var

367 konusunda kilit parti konumuna gelen Anavatan, yetkili kurullarında konuyu görüşüyor. Mumcu'nun mesajı ise;

Abone ol

İnternethaber/ Anavatan Partisi MKYK toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimini görüşecek. Erkan Mumcu, bu önemli toplantı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Mumcu'nun çizdiği tablo, Meclis'teki oturuma katılma konusunda henüz bir karar oluşmadığı yönünde. Yarından önce de bir karar çıkacak gibi görünmüyor. Mumcu, 367 konusunda iktidardan talepleri olacağı sinyalini verdi. Bunların başına da seçim yasasını koydu. Mumcu, yasanın değiştirilmesini istiyor.

İKTİDAR HERKESİ YOK SAYDI

Türkiye'nin partizan kutuplaşma ve kamplaşmalarla bu sorunların üstünden gelemeyeceğini belirten Mumcu, "Türkiye'nin ihtiyacı birliktir, demokrasidir. TBMM başkanlığı uzlaşma için özel bir misyon üstlenmeliydi. Ama iktidar partisi kendisinden başkasını yok sayan bir üslup benimsedi" dedi.

"Bütün bunları herhangi bir hüsumetle ifade etmiyorum" diyen Mumcu, "Türkiye bu yaşananlardan ibret almalıdır" diye konuştu.

HENÜZ KARAR VERİLMEDİ

Asıl merak edilen konuya Mumcu, konuşmasının sonunda geldi. Köşk seçiminde Meclis'e gitme kararını henüz netleştirmedikleri ortaya çıktı. Bunun için bugün milletvekilleri ile yarın da il başkanları ile görüşecek. Bu arada DYP lideri Mehmet Ağar ile de biraraya gelip istişarede bulunacaklar.

Mumcu şunları söyledi;
"Anavatan partisi kendi üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yapacaktır. Anavatan partisi tek başına karar verici değildir. Böylesine kritik bir konumda dahi Anavatan Türkiye'nin uzun vadeli çıkarlarını düşünecek dirayet ve kudrete sahiptir".

Mumcu, MKYK toplantısının ardından partisinin milletvekilleri ile biraraya gelecek. Görüşme trafiğine bakılacak olursa, Anavatan'ın  kararı yarından önce netleşmeyecek. //