BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Mumcudan karamsar tablo

Mumcu, ''Gittiğimiz her yerde işsizliğin, yoksullaşmanın karamsarlığını görüyoruz'' dedi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Gittiğimiz her yerde işsizliğin, yoksullaşmanın karamsarlığını görüyoruz'' dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Amasya'ya gelen Mumcu, Gümüşhacıköy, Merzifon'un ardından Suluova ilçesini ziyaret etti. Daha sonra Amasya İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Mumcu, burada yaptığı açıklamada, ülkede geniş halk kesimlerinin büyük sıkıntı içinde olduğunu söyledi.

Mumcu, şunları kaydetti: ''Gittiğimiz her yerde işsizlik ve yoksullukla ilgili şikayetler alıyoruz. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde tarımla geçinen insanların bırakın para kazanıp kendi hayat standartları için para harcamayı, borçlarını ödeyebilecek üretim için harcadıkları mazot ve gübre parası bulamıyorlar. Mahsulden arta kalan hiçbir şey olmayınca, hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Bu karamsarlık çiftçiye, çiftçiden esnafa ve genel sivil halka yayılıyor. Gittiğimiz her yerde işsizliğin yoksullaşmanın karamsarlığını görüyoruz.''

Türkiye'nin sorunlarının çözülemez olmadığını ifade eden Mumcu, ''Biliyoruz ki Türkiye bu kahrı, yoksul bir ülke olduğu için değil, adaletsiz bir ekonomik sistemle idare edildiği için çekiyor. Türkiye'nin insanları tembel oldukları, çalışmadıkları, müsrif oldukları için değil, ama müsrif bir düzenle adaletsiz bir düzenle idare edildiği için yoksulluğa, açlığa, sefalete ve işsizliğe katlanıyorlar'' diye konuştu.

Partisinin Türkiye'nin sorunlarını bildiğini ve bunları çözebilecek kadrolara sahip olduğuna dikkat çeken Erkan Mumcu, ''Türkiye'yi yönetecek bir iktidar adayı olarak, Anavatan Partisi yolunda dimdik ve sevindirici bir güçle ilerlemektedir'' dedi.