BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Mumcudan hükümete tavsiye

Anavatan lideri Mumcu, "Hükümete tavsiyem, vicdanlarla oynamamasıdır" dedi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın, Lübnan'da oluşturulacak barış gücü hakkında TBMM'de milletvekillerine bilgi vereceği yönündeki haberlerle ilgili olarak, "BM Genel Sekreteri'nin, mevcut konumuyla bu bilgileri verecek durumda olduğunu düşünmüyoruz. verecek kimse olduğuna da inanmıyoruz" dedi.

Mumcu, A.A muhabirinin sorusu üzerine, Hükümetin Lübnan'a asker gönderilmesi konusunda Meclisi bilgilendirmediğini ifade etti. Mumcu, şunları kaydetti:

"TBMM'nin, asker gönderme kararı için Pİ-AR faaliyetlerine değil, sağlıklı ve doğru bilgiye ihtiyacı vardır.

Annan, Türk yetkililerine ve Meclise net bilgi verebilecek mi? Bu da ihtimal dışı. Bu konuda görev ve sorumluluk Hükümetindir. Hükümet ta başından kafasına koyduğu asker gönderme kararının Pİ-AR'ını yapıyor."

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün İsrail, Suriye ve Lübnan'daki temaslarına da değinen Mumcu, Türkiye'nin bu konudaki muhataplarının, Türkiye'nin doğusunda değil, batısında olduğunu söyledi. Mumcu, şöyle devam etti:

"Hükümetin sayı problemi yok ama parmak indirip kaldıran insanların da bir vicdanı var. Hükümete tavsiyem, vicdanlarla oynamamasıdır.

Bugün Hükümette bulunanların yıllarca işbirlikçilikle suçladıkları, onlara göre renksiz ve taklitçi, 'batı kulüpçü' hükümetler bile bu hükümet kadar peşin teslimiyetçi ve gönüllü işbirlikçi olmadılar."