BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Mumcu irtica tartışmalarının nedenini buldu

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu irtica tartışmalarının nedenini açıkladıb.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Türkiye'de siyasetin laiklik ve irtica tartışmaları etrafında kızışmasının nedeni Cumhurbaşkanlığı seçimleridir'' dedi. Amasya'nın Gümüşhacıköy ve Merzifon ilçelerine giden Mumcu, ilçelerde, vatandaşlarla sohbet etti, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisini değerlendiren Mumcu, ziyaretin Türkiye açısından verimli olmadığını savundu. ''Gezinin beklentiler ve stratejik ortaklık davranışlarına karşılık verilebilecek bir verimlilikte geçtiğini söylemek zor'' diyen Mumcu, şunları kaydetti:

''ABD, konuya özellikle Irak ve Kuzey Irak'ın bundan sonraki yapılanmasında Türkiye'nin rolü ne olacak noktasında bakmaktadır. 'Türkiye'nin rolü ne olacak, Türkiye bir sorun yaratacak mı' noktasında bakmaktadır. Türkiye'nin terör mücadelesine gösterdiği davranışların ya da duyarlılığının arkasında da Kuzey Irak'ta problem çıkarılmaması, 'biz de bu işi böyle idare ederiz' şekildeki düşüncedir.''

''CUMHURBAŞKANINI HALK SEÇMELİ''

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini ifade eden Mumcu, şunları söyledi: ''Türkiye'de siyasetin laiklik ve irtica tartışmaları etrafında kızışmasının nedeni Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, parlamentonun bu seçimi yapmasının hukuki meşruiyeti olsa da demokratik meşruiyeti olmadığı açıktır.

İktidarın sağduyulu olması, Türkiye'nin önünü açması gerekmektedir. Yapılması gereken bir an önce Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanını halkın seçeceği bir yolun açılmasıdır. Böylece Türkiye'de stres ve gerilim kalkar. Sadece bu dönem için değil bu değişiklikle, önümüzdeki on yıllarca Türkiye huzur içinde işleyen bir sisteme sahip olur.'' Suluova ve Amasya merkezde de çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Erkan Mumcu, geceyi Amasya'da geçirecek.