BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,64
ALTIN 2.919,33
HABER /  POLİTİKA

Mumcu bataklığı kurutacak

Mumcu, grup toplantısında Demirel'in önceki günkü açıklamalarını eleştirerek, başörtüsü sörülüyor dedi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Türkiye'de yürütülen, çıkarılmaya çalışılan kavgaların arkasında, toplumu psikolojik olarak kamplaşmaya itmek ve bu kamplardan birinin liderliğine oturarak, postu kapmak kavgası vardır'' dedi.

Erkan Mumcu, partisinin haftalık grup toplantısına girişinde, gazetecilerin, İstanbul Milletvekili Emin Şirin'in istifasına ilişkin soruları üzerine ''Kendisini tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Kendisine de partimize de hayırlı olsun diyorum'' diye cevap verdi. Mumcu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, son 3-4 haftadır ''Türkiye'yi içine sürüklenmek istenen bir bataklıktan çıkarmak için sağduyunun sesini seslendirmeye'' çalıştığını ifade ederek, ''Hükümet, beceriksizliğinin faturasını ödemek için, baskın bir seçime kaçıyor'' dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, 23 Nisanda Genel Kurulda yaptığı konuşmada ''Türkiye'deki kamplaşmanın nereye uzanacağının ipucunu
verdiğini'' belirten Mumcu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini
ise ''Ateşe benzin döktü'' diyerek yorumladı.

Mumcu, ''Bir post kavgası devam etti. Bu kavganın amacı, Çankaya Köşkü'ydü. Türkiye'de yürütülen, çıkarılmaya çalışılan kavgaların arkasında, toplumu psikolojik olarak kamplaşmaya itmek ve bu kamplardan birinin liderliğine oturarak postu kapmak kavgası vardır'' diye konuştu.

-''BİR KOYUNDAN KAÇ POST ÇIKAR?''
Erkan Mumcu, Türkiye'nin işsizlik, yoksulluk, ihracatın ithalatı karşılama oranlarının konuşulması gerekirken, 30 yıldır sürdürülen konuşmalarla gündemin değiştirildiğini kaydetti.

''Bir koyundan kaç post çıkar?'' diye soran Mumcu, ''Başörtüsü meselesini bu kadar soran insanlara sormak istiyorum, derdiniz nedir? Derdiniz hakikaten bu ülkede insan haklarına dayalı sağlam bir hukuk devletine yaraşır bir standardın hayata geçmesi, herkesin, devletin adaletinden emin olduğu bir ülkede yaşama arzusu mudur? Yoksa bu meselenin üzerinden çıkarabildiğimiz kadar post çıkaralım, sömürebildiğimiz kadar sömürelim meselesi midir?''

Tartışmaların bu hale getirilmesinin ülkeye zarar getirdiğine dikkati çeken Mumcu, Başbakan Erdoğan'ın 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e hitaben söylediği sözlere atfen, şunları söyledi:

''Başbakan, mal bulmuş mağribi gibi lafın üstüne atladı 'Sen git' dedi... Kimse gitmese olmaz mı? Yani bu meseleleri çözsek, kardeş kardeşe yaşasak olmaz mı? Cevap da geldi 'peki kardeşim getir kızlarını'... Getir, Her ne kadar Arabistan değil, Amerika'da iseler de getir. Ülkeyi herkes için yaşanabilir bir ülke hale getirmek değil mi bir başbakanın, bir iktidarın görevi? Meseleyi sömürebilmek adına ne varsa yapıyorlar. Yazıktır, günahtır.
10-20-30 yıl sonra bu ülke başka bir ülke olacakmış. Nasıl bir ülke olacağını kimse tarif etmiyor. Herkese karşı açık ve samimi olun. Bu ülkeyi bir tahterevallinin iki yanında, bir tarafında din, bir tarafında laiklik olan bir kamplaşmayla alt üst etmekten vazgeçin, yok böyle bir şey...''