BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,07
ALTIN 2.444,94
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Müjdat Gezen tiyatrosu açıldı

Kadıköy'de kurulan "Müjdat Gezen Tiyatrosu" düzenlenen törenle açıldı.

Abone ol

Müjdat Gezen tarafından Kadıköy'de kurulan "Müjdat Gezen Tiyatrosu" düzenlenen törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer açlışta yaptığı konuşmada, "Etkin, katılımcı, yaşama ve insanlığa karşı sorumlu bireylerden güç alarak gelişimini sürdüren tiyatroya gönül veren sanatçıların ve onları izleyen tiyatroseverlerin öncülüğünde aydınlık ve güzel günlerin yakın olduğunu görüyoruz" dedi.

Sezer, kültüre, sanata ve sanatçı eğitimine değer veren Müjdat Gezen'in düşlerinin gerçekleştiğini söyledi.

Üreten, yaratan, sorumluluk duyan, eğiten, paylaşan insanlara güvendiklerini, inandıklarını ve her şeyin en iyisini yapabileceklerinden kuşku duymadıklarını ifade eden Sezer, insanı insana, insanla ve insanca anlatan tiyatronun, tarihin her döneminde etkili olduğunu vurguladı.

İstanbul Valisi Muammer Güler ise Gezen'in, Türk tiyatro ve mizahına kazandırdıklarının yıllarca unutulamayacağını ve örnek olacağını belirtti.

Sunuculuğunu Halit Kıvanç'ın yaptığı gecede daha sonra, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde 15 yıldır hizmet veren hocalara plaket verildi.

Aralarında Aliye Uzunatağan, Mustafa Alabora ve Savaş Dinçer'in de bulunduğu 10 kişiye plaketlerini Semra Sezer verdi.

Kadıköy Belediyesi İstanbul Oda Orkestrası'nın da bir konser verdiği açılış törenine, aralarında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Vali Güler'in eşi Neval Güler, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, Selami Şahin, Emel Sayın, Mehmet Ali Alabora'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.