BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muhtarlık açılışları son sürat sürüyor

Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Esenşehir ve Esenkent mahalleleri muhtarlık binaları hizmete açıldı.

Abone ol

Açılış kurdelesini kesen Başkanı Hasan Can, ‘kamu kurumların yaptığımız yardımlar devam edecek’ dedi.

Site ve Yukarı Dudullu mahalleleri için yaptırdığı yeni muhtarlık binalarını hizmete açan Ümraniye Belediyesi, yapımını tamamladığı Esenkent ve Esenşehir mahalleleri muhtarlık binalarını da düzenlediği iki ayrı törenle hizmete açtı. Törenlere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Yeşilyurt, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaptıkları hizmetlerden söz etti. Göreve geldikleri günden buyana ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına çeşitli vesilelerle yardımlar yaptıklarını belirten Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

‘KAMU KURUMLARINA HEP DESTEK OLDUK’

‘Belediye olarak vatandaşlarımızın her alanda hizmet görmelerini arzu ettik. Bu nedenle, gerek klasik ve gerekse sosyal belediyecilik anlamında 6 yılda rekor denecek hizmetlere imza attık. Yalnızca kendi sorumluluk alanımızda olan konularda değil, katkı anlamına birçok kurum ve kuruluşumuza da destek olduk. Ümraniye nüfus itibariyle büyük bir ilçe. Bu nüfus yoğunluğunun getirdiği bir takım gereklilikler oluyor. Muhtarlıklarımızın nüfus yoğunluğundan çok etkilenen kurumlar olduğu bilinen bir gerçek. Dolayısıyla Ümraniye Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu alandaki hizmetlerden en iyi şekilde faydalanabilmesi için yeni muhtarlık binaları inşa ediyoruz. İlçemizde bugüne kadar 8 muhtarlık binası kazandırdık. Bu hafta yapımını tamamladığımız 10 muhtarlık binasını da belirli aralıklarla hizmete açıyoruz. Önce Site ve Yukarı Dudullu mahallelerimize hizmet verecek muhtarlık binalarımızı açtık. Şimdi de Esenşehir ve Esenkent mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verecek muhtarlık binalarının açılışını yapıyoruz. Bugüne kadar kamu kurum ve kuruluşlarına hep destek olduk. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.’

Törenlerde konuşan Esenşehir Mahalle Muhtarı İsa Zeybek ve Esenkent Mahalle Muhtarı Kemal Ordu, yeni binaların hizmet kalitesinde önemli artış sağlayacağını ifade ederek, Başkan hasan Can’a teşekkür ettiler.