BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Muhtarı ihmal mi öldürdü?

Köyün muhtarının sol ayağı ve eli tutmuyordu ama onu eve geri gönderdiler.

Abone ol

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Bayındır köyünün Muhtarı Mesut Güzel'in devlet hastanesindeki ihmalden dolayı öldüğü iddia edildi.

Hayatını kaybeden Muhtar Güzel'in kızı Nazlı Güzel, taziye ziyaretine gelen AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ve Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan'a babasının Nazilli Devlet Hastanesindeki ihmalden dolayı öldüğünü öne sürdü.

Önceki gün rahatsızlanan babasını hastaneye götürdüğünü ve ilaç yazıldıktan sonra hastaneden gönderildiklerini ifade eden Güzel, şöyle konuştu:

''Babamı hastaneye ilk götürdüğümde ilaç yazıp gönderdiler, ancak babamın ağrıları ve acıları dinmedi. Babamın rahatsızlanması üzerine ikinci kez yine acil servise götürdük. Yapılan muayeneden sonra (Babanızın bir şeyi yok ilaçları kullansın) dediler. Doktorlara yalvardım. (Biz köyden geliyoruz, babam kalp krizi geçiriyor. Burada sizlerin gözünüzün önünde bir gün dursun) dedim, ama dinlemediler, yine bizi evimize gönderdiler. Babamın sol ayağı, sol omzu ve kolu adeta tutmuyordu. Ağrılara dayanamıyordu. Eve geldikten sonra yarım saat dayanabildi. Gece yarısı üçüncü kez hastaneye gittik. Doktorlara yalvardım. Tahlil ve diğer sonuçlara bakarak (Babanızın bir şeyi yok. Elimizdeki sonuçlar bunu gösteriyor) dediler. Babamı detaylı muayene etmediler. Bırakın yoğun bakım servisinde yatırmayı, normal bir hasta yatağına dahi yatırmadılar. Babamı 3 kez hastaneye götürdüm. Bir gün dahi müşahede altına almadılar. Babam ihmalden öldü.''

Nazlı Güzel, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'ten konuyla ilgili yardım istedi.

Ertürk ise muhtar Güzel'in ölüm haberini aldıklarında şok olduklarını, konu ile ilgili bilgileri topladıktan sonra durumu Sağlık Bakanına aktardıklarını söyledi.

Her şeyin araştırılacağını belirten Ertürk, ''İhmali olan sağlık personelimiz, doktorlarımız varsa elbette ki gereken ne ise, o yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz Hükümet olarak öncelikle sağlığa çok önem veriyoruz. Bu konuda yeni yeni projeler üretip uygulamaya koymaya çalışıyoruz. Sonucu bu olmamalı, herkes görevini tam olarak yapmalıdır'' diye konuştu.

AA muhabirinin görüştüğü hastane yetkilileri ise hastaya gereken tüm müdahalelerin yapıldığını belirterek, Güzel'in ölümünün ihmalden kaynaklanmadığını kaydettiler.