BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MEDYA

Muhtara atılan iftiraya ortak oldu

Reha Muhtar yıllar önce atılan bir iftiradan yeni aklandı. Ancak bu iftiraya alet olan da herkesin yakından tanıdığı bir gazeteci.

Abone ol

Kopenhag’daki Galatasaray’ın UEFA finalinde çıkan olayları Reha Muhtar'ın çıkardığı söylendi durdu. Muhtar kendini savundu, ama nafileydi..

Atılan çamurun izi kalmıştı bir kere.  Ta ki HABERTÜRK’ün anchorman’i Murat Ongun’un mailine kadar.. Muhtar bu mailden sonra Ben sana artık gazeteci diyemem Ali Kırca yazısıyla tepkisini gösterdi.

Peki Muhtar'ı böylesine iddialı konuşmaya iten ise o dönem ATV muhabirliği yapan Murat Ongan'ın anlattıklarıydı. Muhtar'ın inanamadığı mailde ise 15-16 yaşlarında bir Türk gencinin çıkardığı olaylaar şahit olduğunu yazıyordu. Ancak diğer haberciler Erdoğan'ı takip ettiği için kimse görmemişti bu olayı.

Muhtar bu mailden sonra Kırca'ya şu can acılı soruları sordu:

"Bir insanın, hırstan bu kadar gözü dönmüş olabilir mi?..  "Sen değil miydin, “Biz ratingte birinci değiliz ama etik ve sorumlu habercilik yapıyoruz” diye ortalığı inleten..."

Muhtar, bu sorulardan sonra Kırca'nın gazeteciliğinin bittiğinin ilan edişini şu sözlerle dile getirdi:

"Belgeleri saklayıp masum bir insanın ipe gönderilmesine ses çıkarmadığın o gün gazetecilik vasıflarını kaybettin... Porno skandalı gazeteciliği öldürmez... Sonuçta insani bir zaaftır... Suç değildir... Ama bu yapmış olduğun gazeteciliği bitirir...
Çünkü hem yasal hem de mesleki bir suçtur... Hoşçakal Ali..."