BIST 9.900
DOLAR 34,12
EURO 38,10
ALTIN 2.873,73
HABER /  SPOR

Muhammede teklif yok

Fenerbahçe 11 yaşındaki Muhammed için herhangi bir transfer teklifinde bulunulmadığını açıkladı.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, Beşiktaş'ın futbol altyapısında bulunan 11 yaşındaki Muhammed Demirci için herhangi bir transfer teklifinde bulunulmadığını açıkladı.

Kulübün internet sitesinde, bugün bir gazetede konuyla ilgili yer alan haber üzerine yapılan açıklamada, ''11 yaşındaki çocuğa 1 milyon dolar teklifte bulunduğumuz ve bu durumun Beşiktaşlı yönetici Murat Aksu'nun araya girmesiyle önlendiği haberi gerçek dışıdır'' denildi.

Muhammed Demirci'nin, Beşiktaş ile anlaşma yapmadan önce Fenerbahçe'ye getirildiği bildirilen açıklamada, ''Eğer bu oyuncuyu almak istesek, şubat ayında öncelikle bize geldiği için zaten alırdık'' denilerek, konuyla ilgili şu detaylara yer verildi:

''Söz konusu 11 yaşındaki çocuk için, daha Beşiktaş ile anlaşma yapılmadan, 8 Şubat 2006 tarihinde kulübümüze maddi şartları içeren bir yazı ile başvurulmuştur. Daha sonra yanındaki bazı kişiler çocuğu kulübümüze getirmişlerdir. İleri sürdükleri ağır şartlar ve özellikle iki yıl sonra tekrar karşılıklı anlaşma yapılacağı önerileri üzerine, çocuğun bu yabancı kişilerin elinde tutuklu gibi kaldığı izlenimi edinilmiş ve etik anlayışımıza uymayan bu tutum yüzünden, sporcunun iyi bir futbolcu olup olmadığına bakılmaksızın, prensipte hiçbir pazarlık yapılmadan ve tarafımızdan hiçbir teklifte bulunulmadan böyle bir esaret anlaşması reddedilmiştir.''

Açıklamada, Muhammed Demirci'nin daha önceki kulübü İstanbul Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün, Fenerbahçe Kulübü'ne oyuncuyla ilgili teklifini içeren bir belgenin fotoğrafı da yayınlandı.

Belgeye göre, kulüp kendisi ve sporcunun ailesi için 50'şer bin YTL isterken, oyuncu için her ay 5 bin YTL ücret talep edildiği görülüyor.