BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Muhalifler Baykal'a karşı birleşti

CHP'de Baykal muhalifleri hareketlendi. Ertuğrul Günay başkanlığında toplanan Baykal muhalifleri Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu'nu ise sözcü seçti.

Abone ol

CHP’nin sonbaharda yapılacak kurultayı yaklaştıkça, parti içi muhalefet yeniden hareketlenmeye başladı.

Muhalif milletvekilleri Yüksel Çorbacıoğlu’nu (Artvin) kendilerine sözcü seçerken, Meclis dışındaki önemli isimler de eski genel sekreter Ertuğrul Günay’ın başkanlığında toplandı. Bütün muhalifler önceki gün bir araya gelerek ortak toplantı yaptı. İzlenecek yol haritasının tartışıldığı toplantıya 10 milletvekili ve 100’ü aşkın delege katıldı.

29 Ocak’taki kavgalı kurultayda başarısız olan CHP’li muhalifler, önümüzdeki süreçte ortak hareket etmek için sözbirliğine vardı. Partiden ihraç edilmesinin ardından etkinliğini yitiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, parti aleyhine açtığı davaların sonucunu bekliyor. Sarıgül’ün ekibi ise diğer gruplarla birleşerek ortak politika belirliyor. Önceki gün 9 saatlik bir toplantı yapan partinin önemli isimleri, mevcut yönetimin iktidar karşısında tutarlı ve gerçekçi politikalar üretemediği fikrinde buluştu. Tabanın, partiden umudunu kestiğini savunan muhalifler, yeni kurultay sürecinde planlı bir politika izlemeyi kararlaştırdı.

Toplantıda, Ertuğrul Günay’ın başkanlığında eski il başkanlarından oluşan 9 kişilik ‘Temsilciler Kurulu’ oluşturuldu. Kurulun, önümüzdeki günlerde milletvekilleri ve aktif siyasetin dışındaki önemli isimlerle görüşmeler yapması benimsendi. Toplantıya şu milletvekilleri katıldı: Hasan Aydın (İstanbul), Yüksel Çorbacıoğlu (Artvin), Hasan Ören (Manisa), Nejat Gencan (Edirne), Muzaffer Kurtulmuşoğlu (Ankara), Hakkı Ülkü (İzmir), Hüseyin Özcan (Mersin), Muharrem Toprak (İzmir), Mehmet Kesimoğlu (Kırklareli) ve Yakup Kepenek (Ankara).

Zaman’ın sorularını cevaplayan muhalif milletvekilleri, kapsamlı bir çalışma yaparak kurultayda mevcut parti yönetimini değiştireceklerini ileri sürdü. Manisa Milletvekili Hasan Ören, halkın artık CHP’den yeni bir söylem beklediğini, kendilerinin de bu doğrultuda politika yapacaklarını söyledi. Muhalefetin tekvücut olması durumunda kurultaydan zaferle çıkacaklarını kaydeden Ören, “Biz, muhalefet yapmak için muhalif değiliz. Partinin tüm dinamiklerini göz önünde bulundurarak ve tabanın taleplerini dikkate alarak CHP’nin iktidar olması için mücadele ediyoruz.” dedi. Ören, kurultay arifesinde tek genel başkan adayı etrafında birleşeceklerini ifade etti. Başarılı bir parti içi muhalefet için yeni şeyler söylemek gerektiğine işaret eden Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu ise kişileri eleştirmeden halka yeni projeler sunacaklarını vurguladı. Muhaliflerin oluşturduğu Temsilciler Kurulu üyesi ve Bolu eski İl Başkanı Cahit Çıngı da öncelikli hedeflerini ‘muhalefeti tekvücut olarak harekete geçirmek’ şeklinde tanımladı.

Haber: Habib Güler
Kaynak: