BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Muhalefet Saakaşvilinin peşinde

Bir masör kadın Gürcistan'ın başına bela oldu. Muhalefet alem yaptığı gerekçesiyle Saakaşvili'nin peşini bırakmıyor. Bu kez de Tiflis'i işgal edecek.

Abone ol

Gürcistan'da Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin istifa etmesi talebiyle 9 Nisanda gösteri başlatan muhalefet, diğer kentlerden "yüzlerce araç dolusu insanın" başkent Tiflis'e doğru yola çıktığını bildirdi.

Parlamento binası önünde 14. kez toplanan binlerce kişiye hitap eden muhalefet liderleri, ülkenin bütün bölgelerinden binlerce kişinin protesto gösterilerine destek vermek üzere Tiflis'e gelmekte olduğunu söylediler.

Gösteride konuşan Birleşik Gürcistan Hareketi sözcüsü Eka Beselia, "Kampanyamız çok yakında, birkaç gün içinde zaferimizle sona erecek" dedi. Beselia, Gürcistan'ın kaderini belirleyecek bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Burada, sizin yanınızda durmak her vatandaşın görevidir" diye konuştu.

Muhalefet, dün gece ve bugün gün boyunca Parlamento binası ile Özgürlük Meydanı arasındaki ana yolu maket hücrelerle kapladı. Özgürlük Meydanı'na getirilen malzemeyle "inşa edilen" hücreler, Parlamento önüne, Rustaveli Caddesi'ne ve kamu binalarının çevresine yerleştiriliyor.

Sembol olarak kullanılan hücreler, Saakaşvili'ye karşı yürütülen kampanyanın ünlü isimlerinden Levan Gaçeçiladze'nin kardeşi şarkıcı Giorgi Gaçeçiladze'nin "tek kişilik" eylemine gönderme yapıyor. Giorgi Gaçeçiladze, bir televizyon stüdyosunda kurulan ve Ocak ayından beri kendisini "hapsettiği" hücrenin içinde sunduğu programla muhalefete destek veriyor.