BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Muhabirin vahim hatası!

NTV'de ekrana yansıyan bir açıklama kanal yönetimi ve binlerce şehit ailesine eyvah dedirtti!

Abone ol

Son günlerde ekran gaflarıyla gündeme gelen NTV, ekranda bir ayıba daha imza attı. İstanbul'da yaşanan korkunç saldırıyı, olay yerinden canlı yayın ekibiyle dakika dakika aktarmaya çalışan NTV, Hilmi Hacaloğlu'nun ekranda yaptığı bir hatayla kanal yönetimine ve binlerce polis ailesine "eyvah" dedirtti!

Olay yerindeki gelişmeleri dakika dakika ekrana yansıtan NTV muhabiri Hacaloğlu'ndan önce, ekrana getirilen İstanbul Valisi Muammer Güler, gazetecilerin ellerindeki isimleri teyit etmek amacıyla sordukları sorulara cevap vermemiş ve şehit olan iki ismi ailelerini düşünerek açıklamamıştı.

Tüm dünyada geçerli olan kural,
bu tür toplumsal olaylarda
infiallere neden olacak veya
haberin muhataplarında tamiri mümkün olmayacak yaralar
açacak bilgiler; habere taraf kişi
veya kurumlar tarafından açıklanmadıkça "ambargoludur" yani bilgi alınsa dahi açıklanamaz!

Aslında Vali Güler, canlı yayına bağlanmadan dakikalar önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden iki ekip, beraberindeki sağlık ekipleriyle ailelerin evlerine doğru yola çıkmıştı. Amaç, ailelere bu acı haberi sağlık ekipleri nezaretinde açıklamak ve olası bir sağlık sorununa anında müdahale edebilmekti.

Tüm bunları düşünmeden aldığı ve doğrulanmayan iki ismin heyecanıyla ekrana bağlanan muhabir, bu hassasiyeti dikkate almadan en önemlisi de doğrulanmayan bir bilgiyi açıklayınca, iş bu kez NTV'nin deneyimli spikerine Ece Özbek'e düştü.

O dakikalarda doğrulanmayan ve bir anlamda ambargolu olan bu isimler, NTV ekranlarından kamouyona yansıyınca Özbek, Hacıoğlu'nun açıkladığı isimleri tekrarlamak yerine Vali Güler'in açıklamalarından bölümler aktardı