BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Muğla, Ukraynaya tanıtılacak

Muğla'daki ticaret, sanayi ve deniz ticaret odalarınca Ukrayna'da 12-15 Ekim 2008'de 'Muğla Tanıtım Günleri' düzenlenecek

Abone ol
Ukrayna'nın Odessa kentinde 500 metrekarelik fuar alanında düzenlenecek tanıtım günlerine, yat imalatı, otelcilik, turizm, halı ve kilim imalatı ile balcılık gibi sektörlerden yaklaşık 100 firmanın katılması bekleniyor.

Bodrum Ticaret Odası'nda (BODTO) düzenlenen toplantıda konuşan Mahmut Kocadon, Muğla'yı ve Türkiye'yi Ukrayna'da tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Ukrayna'nın dünyanın hızla gelişen ülkelerinden biri olduğunu belirten Kocadon, ''Ukrayna'da çok ciddi ekonomik potansiyel var. Bizler Muğla'daki ticaret odaları olarak Muğla'yı ve Türkiye'yi doğru kişilerle doğru şekilde tanıtabilirsek bu bizim için büyük avantaj olur'' dedi.

Muğla Tanıtım Günleri Koordinatörü Serkan Ceylan ise fuarın düzenleneceği Odessa kenti hakkında bilgi verdi. Odessa'nın demir-çelik, kimyasal gübre, tahıl ve bazı tarım ürünlerinin dışında her türlü mal alımına ihtiyaç duyan bir bölge olduğunu kaydeden Ceylan, ''Bölgede yapımı devam eden 250 bin konut ve 2012 Avrupa Şampiyonası'nın bu bölgede yapılacak olması nedeniyle bölgeye 48 milyar dolar yatırım yapılması öngörülüyor'' diye konuştu.

Odessa'da, çevresindeki yerleşim birimleriyle birlikte yaklaşık 250 bin kişinin barındığını ifade eden Ceylan, şunları söyledi:

''Kentteki nüfusun yaklaşık yüzde 20'lik bölümünün gelir düzeyi üst seviyede. Bu insanlar turistik seyahatlerindeki tercihlerini, ülkemizde yüzde 90 oranında Antalya'ya kullanmaktadır. Muğla'ya turistik seyahat oranı ise yüzde 2'yi geçmemektedir. Bunun ana nedenlerinden biri gerekli tanıtımın yapılmaması ve Ukrayna halkının Muğla'yı yeterince tanımamasıdır. Bu durum Odessa'da yaptığımız araştırmalarda net olarak ortaya çıkmıştır. Buradaki yetkililerle yaptığımız görüşmelerde, Muğla'nın, Ukrayna halkının turistik seyahatlerde aradığı özelliklere sahip olduğunu göstermiştir. Odessa'da düzenlenecek fuarda bölgemizi en iyi şekilde tanıtarak Muğla'nın turizm potansiyelini de anlatacağız.''