Yolsuzluk iddialarıyla sorgulanırken fenalaşan Mısır'ın eski lideri hastaneye kaldırıldı. Oğulları Alaa ve Cemal Mübarek ise gözaltına alındı.
Abone olEski Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in oğulları Cemal ve Ala haklarında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Mübarek kardeşler için 15 gün gözaltı süresi verildiği bildirildi.
Babaları Hüsnü Mübarek ise, yolsuzluk ve ülke genelinde düzenlenen gösterilere şiddetle müdahale edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında sorgulanırken fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.
Halk ayaklanması ile 11 Şubat'ta Mısır cumhurbaşkanlığı görevini bırakan Hüsnü Mübarek'in, o tarihten bu yana tatil beldesi Şarm el Şeyh'te yaşıyor.
Devlet televizyonu hastane kaynaklarına atfen savcılığa ifade vermeye çağrılmasından sonra Mübarek'in yemek yemeyi reddettiğini duyurdu.
Devlete ait Nil TV de, hastane içinde karmaşa olduğunu, binaya sadece acil durumdaki hastaların girmesine izin verildiğini söylüyor.
Hastanenin dışında ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bina girişinde toplanan göstericiler ellerinde ''Kasap burada'' yazılı pankartlar taşırken, Mübarek'in derhal yargı karşısına çıkarılmasını istediler.
Mısır'daki bir BBC muhabiri, eylemcilerin Mübarek'in yargı karşısına çıkmamak için askeri rejimle bir anlaşma yapmasından endişe ettiklerini aktarıyor.
Mübarek'in Almanya'da tedavi görmesi için doktorları tarafından askeri konseye yapılan başvurunun da reddedildiği bildirildi.
82 yaşındaki eski cumhurbaşkanının hastaneye kaldırılma nedeni konusunda bilgi verilmedi.
Ancak çok sayıda sağlık sorunu olduğu ve kısa süre önce safra kesesi ameliyatı olduğu biliniyor.
Protestocular Cuma günü yeniden Kahire'deki Tahrir Meydanı'nı doldurarak Mübarek ve ailesinin yolsuzluk suçundan yargılanmasını talep etmişlerdi.
Ancak gösteri Mübarek'in çekilmesinden bu yana ülkeyi yöneten ordu ile göstericileri karşı karşıya getirdi.
Meydanı boşaltmak isteyen askerlerin müdahalesinde en az bir kişi öldü.
Yaralıların çoğunun vurulduğu anlaşılsa da ordu gerçek mermi kullanmadığını savundu.
Gösterideki sloganlardan, protestocuların ordunun reform konusunda yavaş davranmasına da öfkeli olduğu anlaşıldı.
Mübarek ise Cumartesi günü El Arabiya televizyonuna verdiği mülakatta "kendisini ve ailesini hedef alan karalama kampanyasından büyük üzüntü duyduğunu" dile getirdi.
Mübarek yabancı ülkelerde büyük bir serveti olduğu iddialarını reddetti.
Eski cumhurbaşkanının servetinin boyutu konusunda tahminler 1 ile 70 milyar dolar arasında değişiyor.