BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Mozart'ın ölüm sırrı

Mozart'ın ölüm sırrı

Dünya tarihinin belki de gelmiş geçmiş en büyük müzik dehası olan wolfgang amadeus mozart, sadece 35 yıl yaşadı. buna rağmen ardında 626 ölümsüz eser bıraktı. kısacık ömrüne bir mucize yaratmayı başaran bu müthiş besteci, ölümünün üzerinden 2 asırdan uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen ölüm...

Mozart'ın ölüm sırrı

Dünya tarihinin belki de gelmiş geçmiş en büyük müzik dehası olan Wolfgang Amadeus Mozart, sadece 35 yıl yaşadı. Buna rağmen ardında 626 ölümsüz eser bıraktı. Kısacık ömrüne bir mucize yaratmayı başaran bu müthiş besteci, ölümünün üzerinden 2 asırdan uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen ölüm sebebiyle hâlâ doktorların ilgisini çekiyor.

Ölüm nedeni bugüne kadar açıklığa kavuşamayan Mozart'ın ölmeden önce dudaklarından dökülen son sözler ise şöyledir: "Ölümün tadı dudaklarımda... Bu dünyadan olmayan bir şey hissediyorum."

Mozart'ın ölüm sırrı

Somut bir tıbbi kanıt? Yok. Otopsi? Yapılmamış. Tahlil sonuçları? Ceset? Kaybolmuş.

Mozart'ın ölüm sırrı

Fakat kısa süre önce yayınlanan bir makaleye göre, yıllar içinde araştırmacılar Wolfgang Amadeus Mozart'ın ölüm nedenine ilişkin 118 teori ortaya attı. Sahne Sanatları Tabipler Birliği'nin kaynakça uzmanı olan emekli cerrah Dr. William J. Dawson, Mozart'ın ölümüne ilişkin derneğin veri tabanındaki 136 kaydı inceledi.

Mozart'ın ölüm sırrı

Dawson, derneğin çıkardığı Sahne Sanatlarındaki Tıbbi Sorunlar isimli dergide, "Bu konudaki yayınların çoğunun şaşırtıcı, karmaşık, varsayıma dayalı ve tartışmalı olduğunu gördüm" diye yazdı. Dawson şu sonuca vardı: Tartışma tüm şiddetiyle devam edecek.