Momo nedir Momo tehlikesine karşı ne yapmalı Nagehan Alçı yazdı
Momo oyunu tehlikesi sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündeminde. Patlak gözler ile korku saçan Momo oyunu özellikle çocukları etkisi altına alıyor. İntihara ve şidette sürükleyen Momo'ya karşı ne yapmalı? Habertürk yazarı Nagehan Alçı, konuya ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Momo'nun simgesi heykelin yaratıcısı, konu ile ilgili sessizliğini bozdu ve İngiliz basınına açıklamalarda bulundu. İngiliz The Sun gazetesine konuşan 43 yaşındaki Japon heykeltıraş Keisuke Aiso, "Momo öldü, laneti de kalktı. Artık çocuklar rahat edebilir" dedi. Ancak bu açıklama tehlikeyi bertaraf etmekten çok uzak. "Momo" isimli oyunda ürkütücü ve merak uyandırıcı karakter, cep telefonunuza WhatsApp, Facebook, Youtube gibi sosyal medya platformu üzerinden geliyor.
Momo ilk olarak Meksika kodu uzantılı numaralara yanıt vermeye başladı. Ardından hinterlandını genişleten Momo, Kolombiya ve Japonya’da gençleri tuzağına düşüreye başladı. Meksika ve İspanya polis teşkilatları gençler başta olmak üzere sosyal medya kullanıcılarını Momo oyununu dikkate almamaları ve oynamamaları yönünde uyardı. Ancak Momo gün geçtikçe ABD ve Amerika’da hızla yayılmaya başladı.
Çocukların Youtube vs üzerinden film izlerken ya da oyun oynarken Momo ile karşılaşma olasılıkları ne? Başka tehditler var mı? Pek çok genci intihara sürükleyen Mavi Balina'ya benzer bir sanal şiddet simgesine dönüşen Momo'ya karşı neler yapılmalı? Habertürk yazarı Negehan Alçı, HT Dijital Ekipler Amiri Emre Acar'a sordu. İşte o yazı:
Youtube’un “Momo bize hiç sızmadı” açıklaması doğru değil
Emre’den öğrendiklerimi özetleyeyim: Youtube’un “Momo bize hiç sızmadı” açıklaması doğru değil. Bazı filmlerin içine reklam olarak girmiş ancak şikayet üzerine kaldırılmış. Fakat frekans çok düşük. Momo’nun söylendiği gibi Peppa Pig ya da başka çizgi filmler üzerinden karşınıza çıkma olasılığı küçük. Ama… Bu, başka Momovari tehditlerle karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor.