BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Mobiller, İstanbul trafiğinin umudu

Mobil demir yolu araçları geliyor. İstanbul trafiği mobiller sayesinde nefes alabilecek mi?

Abone ol

TCDD Genel Müdürlüğü, yol bakım çalışmalarında kullanılmak üzere sipariş verdiği, hem demir yolu, hem de kara yolunda gidebilen mobil demir yolu araçlarından ilkini teslim alıyor.

SİPARİŞLER VERİLDİ

TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Genel Müdürlük, yol kısım ve şube şefliklerinin tamamının mekanize yol ekipleri haline getirilmesi amacıyla hem demir yolu, hem de kara yolunda gidebilen araçlar satın almak üzere ihaleye çıktı. Koluman ile Alman Zagro ortak girişiminin kazandığı ihaleyle TCDD Genel Müdürlüğü, 65 adet mobil demir yolu aracı siparişi verdi.

Toplam maliyeti 40 milyon YTL olan 65 araçtan ilki, Berlin'de 19-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek InnoTrans 2006 Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Fuarı sırasında TCDD Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edilecek.

Yol bakım çalışmalarında kullanılacak araçlar, hem kara yolu, hem de demir yolunda gidebiliyor. Araçta 9 kişilik personel kabini, ray kılavuz sistemi, ön ve arka vagon çekme tertibatı, vinç ve malzeme taşıma platformu bulunuyor. Araçtaki hidrolik sistem sayesinde, lastik tekerlekler demir yolunda yukarı kaldırılıyor ve demir tekerlekler devreye giriyor. Hava koşulları ve sürücünün eğitim ve deneyimine bağlı olarak demir yolunda 50 ton yük çekebilen araçlar, kara yolunda saatte 70, demir yolunda ise 40 kilometre hız yapabiliyor.