BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Mladiç'e zatürre tedavisi

Bosnalı Sırpların lideri Ratko Mladiç'in Lahey'de zatürre tedavisi gördüğü bildirildi.

Abone ol

Bosnalı Sırpların savaş suçları işlediği iddiasıyla yargılanan komutanlarından Ratko Mladiç'in Lahey'de zatürree teşhisiyle tedavi gördüğü bildirildi.

69 yaşındaki General Mladiç geçen hafta yapılan duruşmada iyi görünmüş, duruşma salonunun çıkışında bir arkadaşıyla selamlaşmıştı.

Mladiç, soykırım ve insanlığa karşı suç işlediği iddialarıyla yargılanıyor.

Mladiç'in Belgrad'daki bir avukatı, müvekkilinin ilaç tedavisine yanıt verdiğini ve kendisini daha iyi hissettiğini söyledi.

BM Savaş Suçları Mahkemesi ise Mladiç'in sağlık durumu konusunda herhangi bir ayrıntı vermedi.

Mahkemenin sözcülerinden Nerma Jelaciç, Mladiç'in tedavi gördüğünü doğruladı, ancak hastalığı konusunda açıklama yapma yetkisi olmadığını söyledi.

Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç de benzer suçlarla yargılandığı Lahey'de tutulduğu cezaevinde hayatını kaybetmişti.

Mladiç, geçen haftaki duruşmalar sırasında yaşadığı sağlık sorunlarından bahsederken, özellikle böbrek taşının neden olduğu sancılardan yakınmıştı.

Sırp komutan, Bosna savaşı sırasında Srebrenitsa'da 7 bin 500'den fazla kişinin katledilmesinden ve 44 ay süren Saraybosna kuşatması sırasında 10 bin kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

16 yıl firardaydı

Ratko Mladiç, geçen Mayıs ayında Sırbistan'da yakalandıktan sonra 26 Mayıs'ta mahkemeye teslim edilmişti.

Bosnalı Sırpların eski komutanı firarda geçen 16 yılın ardından Belgrad yakınlarındaki Lazarevo köyünde ağabeyinin evinde yakalanmıştı.

Bosnalı Sırpların siyasi lideri Radovan Karaciç'in 2008 yılında yakalanmasının ardından Bosna savaşının firardaki en büyük zanlısı Ratko Mladiç'di.

Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından 1995'te hakkında soykırım ve savaş suçu işlemekten dava açılan Mladiç, bir süre Belgrad'da serbestçe yaşamış, hatta futbol maçlarında bile görülmüştü.

Ancak eski Yugoslavya cumhurbaşkanı Slobodan Miloseviç'in 2001'de tutuklanmasının ardından ortadan kaybolmuştu.