BIST 9.666
DOLAR 34,21
EURO 38,13
ALTIN 2.898,12
HABER /  GÜNCEL

MİTten ÇUVAL açıklaması

Çuval olayına MİT açıklama yaptı: "Bu hususların teşkilatımız personeliyle ilgisi yok."

Abone ol

Peşmergelerin MİT görevlilerinin başına çuval geçirdiği iddia edildi. MİT açıklama yaptı: "Bu hususların teşkilatımız personeliyle ilgisi yok."

Birinci Körfez savaşı sonrası bir grup Kızılay görevlisi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu oldukları gerekçesiyle Kuzey Irak'ta Kürt gruplar tarafından linç edilerek öldürülmüştü. Benzer bir olayın Mayıs ayında tekrar yaşandığı iddia edildi. Takvim Gazetesi'nde dün yayımlanan habere göre de, 3 MİT görevlisi PKK'nın Türkiye'ye geçiş güzergahlarını belirlemek üzere gizlice sınırı aşıp Zaho'ya ulaştı. Ancak burada peşmergelere yakalandılar. Peşmergeler MİT görevlilerinin başlarına çuval geçirdi, ellerini bağladı ve öldüresiye dövdü. Elemanlarından haber alamayan MİT 2 kişiyi daha Zaho'ya gönderdi ancak onlar da peşmergelere yakalandı ve aynı muameleye tabi tutuldu. Peşmergelerin Türkiye sınırına attığı MİT görevlileri kamyoncular tarafından bulundu. Önce Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırılılan MİT görevlileri daha sonra Ankara GATA Hastanesi'ne sevk edildiler...

Yaşanmamıştır, denmedi
MİT, dün bu haberle ilgili bir açıklama yaptı. Ancak açıklamada, "böyle bir olay yaşanmamıştır" anlamının çıkmaması dikkat çekti. MİT'in açıklaması şöyle: "Yayınlanan haberde iddia edilen hususların, teşkilatımız personeli ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."

Tuhaf konuştu!
Müdahaleye karşı kendimizi savunacağız
Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani, dün yaptığı açıklamada isim vermeden terör örgütü PKK'nın kendi topraklarında barınmasına izin vermeyeceklerim ancak aynı şekilde Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesini de saldırı olarak algılayacaklarını söyledi. Barzani şöyle dedi: "Biz birçok defa herhangi bir gücün ya da tarafın Kürdistan Bölgesi'ni komşularımıza karşı saldırı alanı olarak kullanılmasını hiçbir şekilde istemediğimizi ifade ettik. Fakat herhangi bir ülke de Kürdistan'a saldırırsa kendimizi savunacağız." Barzani, Kuzey Irak'taki Kürtler'in kazanımlarını savunmak için düzenli ordunun gerekli olduğunu yineledi.

Kaynak:Vatan