BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Mitingte Saylanı konuşturmadılar

İzmir mitinginin yankıları sürüyor.. Türkan Saylan'ı da konuşturmadılar. Peki Saylan bu duruma ne dedi?

Abone ol

Yüzbinlerce kişinin katıldığı İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi'nin yankıları devam ediyor. Mitingte, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın konuşturulmadığı, CHP'den ayrılan İstanbul Bağımsız Milletvekili Zülfü Livaneli'nin şarkı söylemesinin de engellenmek istendiği iddia ediliyor.

'LİVANELİ ABARTTI'

"Herkes kendi insanı konuşsun istiyor" diyen Prof. Türkan Saylan yaşanan gerilimi şöyle anlattı: "Zülfü Livaneli'den sonra çıkıp 5 dakika konuşacaktım. Bir kadın bir erkek yanıma gelip 'Karar aldık, konuşma yapmayacaksınız' dediler. Kavgacı tipli insanlardı. Bazıları da araya girip konuşmamı istediler.

KENDİLERİ KAYBETTİ

İki taraf da konuyu platform önünde tartışmaya başladılar. Baktım kavga çıkacak, ben de 'Konuşmayayım, benim burada bulunmam yeterli' dedim. Ben bu mitinglerde hep bulundum, ama bazı kesimler 5 dakika bile konuşmama izin vermediler, kendileri kaybettiler." Türkan Saylan, olay nedeniyle ağlamadığını da belirtirken "Ben ancak hastalarım için ağlarım" dedi.

Saylan, Livaneli'nin gösterdiği tepkiyi ise çok sert ve abartılı bulduğunu kaydetti. Tertip Komitesi Üyesi Avukat Ferda Kardelen ise Prof. Saylan'ın konuşturulmaması gibi bir durum olmadığını belirterek, "Bizim programımızda hiçbir genel başkanın konuşması yer almıyordu. Türkan Saylan da bir konuşma yapmak istediğini belirtti. Biz de genel başkanların sadece isimlerini anons edeceğimizi söyledik. O da saygıyla karşılayıp kürsüden indi" diye konuştu.