BIST 9.911
DOLAR 35,42
EURO 36,32
ALTIN 3.064,70
HABER /  DÜNYA

Mısır tarlasında hırsız nöbeti

Adana’da mısır hasadı döneminde tarlasına hırsız giren köylüler, ellerinde tüfeklerle sabaha kadar tarlada nöbet tutmaya başladı. <br/>Adana...

Abone ol

Adana’da mısır hasadı döneminde tarlasına hırsız giren köylüler, ellerinde tüfeklerle sabaha kadar tarlada nöbet tutmaya başladı.
Adana’da yaklaşık 10 gündür birinci ürün mısır hasadı başladı. Ancak köylülerin mısır hasadının başlamasıyla birlikte, başları hırsızlarla dertte. Merkez Yüreğir ilçesine bağlı bir köyde mısır tarlasına gündüz giren ve tarla içinde görünmediği için akşama kadar mısır toplayıp torbalayan hırsızlar, akşam olduğunda da kamyonetle bu çaldıkları mısırları taşıyor. 6 tarladan bu yöntemle hırsızlık olmasının ardından köylüler, jandarmaya başvurdu. Jandarma mısır tarlasının olduğu bölgelerde devriyesini artırırken, bu nedenle hırsızlık oranları da azaldı. Ancak mısır üreticileri uzun süre emek edip hasat dönemine getirdikleri mısırlarının çalınmaması için kendileri de önlem aldı. Köylüler sabaha kadar tüfekli nöbet sistemi geliştirerek tarla başında beklemeye başladı. Akşam üzeri olduğu zaman camiden "Mısır hırsızlarına karşı nöbet zamanı gelmiştir, herkes tarlasının başına" şeklinde anons yapılarak köylüler nöbete çağrılıyor. Böylece tüfeğini omzuna alıp traktörüne binen köylüler mısır tarlasının yolunu tutuyor. Tarlasına varan köylüler tüfeğiyle tarla başında sabaha kadar nöbet tutuyor. Zaman zaman tarla içinden ses geldiği için mısır tarlasının içine giren köylüler sürekli devriye atıyor.
150 dönüm mısır tarlası bulunan Erman Turun (30) her yıl mısır hasadı döneminde hırsızlık olaylarının olduğunu belirterek, "Biz emeğimizin heba olmaması için tüfeklerle nöbet tutuyoruz. Çünkü bir hırsız gündüzden tarlaya girip mısır çalmaya başladığı zaman akşama kadar tonlarca mısırı torbalıyor. Bu nedenle önlem alıyoruz. 6 arkadaşımızın tarlasında hırsızlık oldu. Jandarmaya başvurduk onlar da devriyelerini sıklaştırdı. Bu nedenle hırsızlık olayları azaldı" dedi.
115 dönüm mısır tarlası olan Ömer Köle (61) ise, tüfeği başına monte ettiği feneri ile tarlasının başında nöbet tuttuğunu belirterek, "Emeğimizi korumak için mecbur nöbet tutuyoruz. Sabaha kadar burada kalıyoruz. Yoksa mısırımız elden gidiyor" diye konuştu.