BIST 10.840
DOLAR 32,67
EURO 35,40
ALTIN 2.500,04
HABER /  DÜNYA

Mısır İsrail ajanını mahkum etti

Mısır'da, İsrail hesabına casuslukla suçlanan kişi 15 yıl hapise mahkum oldu! Kanada hemen devreye girdi..

Abone ol

Kanada Dışişleri Bakanı Peter MacKay, İsrail hesabına casusluk iddiasıyla tutuklanan ve 15 yıl hapse mahkum edilen Mısır ve Kanada vatandaşı Muhammed Essam Goneym el Attar'ın, kararı bir üst mahkemeye götürebilmesine olanak sağlanması için Mısır'dan talepte bulundu.

MacKay, yaptığı yazılı açıklamada, ''Kanada, Mısır'dan, Attar'ın kararı temyiz edebilmesi için gereğinin yapılmasını rica etmektedir'' ifadesini kullandı.

El Attar'ın dava boyunca masum olduğunu ve yaptığı itirafların da işkence altında alındığını söylemesine atıfta bulunan MacKay, işkence iddialarından endişe duyduğunu ve bu iddiaların aydınlatılması için Mısır'dan hızla bir soruşturma başlatmasını talep ettiklerini de ifade etti.

El Attar hakkındaki hapis cezası kararı ancak, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek tarafından bozulabiliyor. İsrail hesabına casusluk iddiasıyla 15 yıl hapse mahkum edilen çifte uyruklu 31 yaşındaki Attar hakkındaki kararda, ''Kanada ve Türkiye'de bulunduğu sıralarda Mısır ve diğer Arap ülkeleri hakkında İsrailliler hesabına yapması karşılığında 56.000 Dolar aldığı'' ve ''Kıpti Hristiyanlar hakkında da yurt dışında bilgi toplamaya çalıştığı'' belirtiliyor.